"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5087 %0.13
36,4694 %0.3
3.362.972 %2.933
2.956,78 0,74
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Kademeli Emeklilik teklifi TBMM'de kabul edilecek mi?

Kademeli Emeklilik teklifi TBMM'de kabul edilecek mi?

Fatih Erbakan önderliğinde Yeniden Refah Partisi kademeli emeklilikle ilgili Meclis'e kanun teklifi sunmuştu. Peki teklif kabul edilecek mi? İşte detaylar...

Türkiye'nin önde gelen siyasi partilerinden Yeniden Refah Partisi milletvekilleri Fatih Erbakan, Suat Pamukçu, Doğan Bekin, Ali Yüksel ve Mehmet Aşıla tarafından kademeli emeklilik konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi sunmuştu.

Milletvekilleri, Türkiye'nin emeklilik sistemindeki eksiklikleri gidermeyi amaçlayan kademeli emeklilik teklifini TBMM'ye sundu. Teklif, emeklilik sürecindeki geçişleri daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor. Yeniden Refah Partisi'nin öncülük ettiği bu girişim, emeklilikle ilgili mevcut sorunlara çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıç, " Biliyorsunuz EYT ile ilgili çok önemli çok kronik bir problem var. Çözülürken kademeye dikkat edilmediği için büyük bir adaletsizlik yaşandı yaşanıyor ve bu konuyla ilgili kanun teklifimizi biz kademeli emeklilik modeline geçilmesine yönelik olarak TBMM Başkanlığı'na verdik. Elbette ki kanun teklifi verildiği gibi kanunlaşacak değil. Bunun komisyon aşaması var. Komisyonda ele alınacak ilaveler yapılabilir, düzenlemeler yapılabilir, Genel Kurula gelecek, yine Genel Kurul'da önergeler yoluyla kapsamına ilişkin ilaveler yapılabilir, düzenlemeler yapılabilir. Buradaki beklentimiz bu kanun teklifimizin karşılık bulması ve iktidarın iradesiyle TBMM Başkanlığı tarafından komisyon gündemine intikalinin sağlanmasıdır. Komisyonlarda da hızla ele alınması ve akabinde TBMM Genel Kurulu'na yasalaşmak üzere inmesinin sağlanmasıdır." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *