"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4790 %0.04
36,2087 %-0.42
3.357.640 %3.01
2.955,22 0,68
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Kamu işçisinin ek zam talebinde gözler Bakan Işıkhan'a çevrildi!

Kamu işçisinin ek zam talebinde gözler Bakan Işıkhan'a çevrildi!

750 bin kamu işçisi mevcut çalışma şartlarından memnun olmadıklarını belirterek zam, ek protokol, gelir vergisinde adalet gibi düzenlemeler yapılmasını talep ediyor. HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ'in art arda konuyu Bakan Vedat Işıkhan'a iletmesi ise uzun süredir zam talep eden kamu işçilerini umutlandırdı.

Kamuda çalışan 750 bini aşkın işçiyi ilgilendiren çerçeve protokol anlaşması için Türk-İş’in kurduğu Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu'nun ardından alınan kararlardan memnun olmayan işçiler birçok konuda mağduriyet yaşadıklarını belirterek sendika başkanları ve yetkililerden tam çözüm talep ediyor.

Maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten 750 bini aşkın işçi aileleriyle birlikte zor günler geçirdiklerini belirtirken sendika başkanlarının ve yetkili kişilerin bir adım atmasını talep ediyor. Göz göre göre geçim sıkıntısı çeken işçiler daha fazla geri plana atılmadan ek zam taleplerinin karşılanmasını bekliyor.

Mevcut ekonomik şartlarda geçinmekte zorlanan kamu işçileri ek zam taleplerinin yanı sıra tayin hakkı, meslek kodu mağduriyetinin çözülmesi, gelir vergisinde düzenleme gibi taleplerde bulunuyor. Sosyal medya hesaplarından sendika başkanlarına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a seslenen işçiler talepleri doğrultusunda kamu işçilerinin de memnun olacağı bir çalışma yürütülmesini istiyor. 

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert ek protokol talebini Bakan Işıkhan’a iletti!

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, binlerce kamu işçisinin ücretlerinin enflasyon karşısında korunabilmesi için Ek Protokol talebini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a iletti.

Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert’e Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Doğan, Adem Yavuz ve Mustafa Özüpek eşlik etti.

Görüşmede Genel Başkan Sert, KÇP’nin EK Protokol ile iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Toplu İş Sözleşmesi ile elde edilen hakların enflasyon karşısında erimemesi için Ek Protokol’ün zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Sert, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan destek istedi.

Binlerce işçinin Ek Protokol ile haklarının iyileştirilmesini büyük bir umutla beklediğini söyleyen Sert, EK Protokol’ün yapılmasıyla sahada büyük bir memnuniyet oluşacağını söyledi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuyla ilgili gerekli hassasiyetin ve gerekli çalışmaların yapılması yönünde gayret sarf edeceklerini ifade etti.

TÜRK-İŞ kamu işçisine ek zam talebini Bakan Işıkhan'a iletti!

Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu'nda yer alan sendika genel başkanlarını makamında kabul etti. Basına kapalı yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Atalay, bakanlık girişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Atalay, kamudaki 700 binden fazla işçinin 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nü mayıs ayında imzaladıklarını anımsattı.

Sözleşmeyle en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıkarıldığını, 2023'ün ilk altı ayında refah payı dahil ücretlere yüzde 45, ikinci altı ayında yüzde 15 artış yapıldığını belirten Atalay, şöyle konuştu:

"O dönem güzel bir kamu sözleşmesi imzaladık ama aradan geçen süredeki enflasyondan kaynaklı sıkıntının bedelini ödüyoruz. Geldiğimiz noktada ortada bir ücret dengesizliği var. Çeyrek asırdır görmediğimiz bir sıkıntı söz konusu. Bir elektrik işçisiyle teknisyen arasında yaklaşık 18 bin lira ücret farklılığı var. Arkadaşlarımız işveren sendikası TÜHİS ile geçen hafta ve bugün görüştü. Bu konu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla ilgili. Toplantıda arkadaşlarımızın tamamı görüşlerini paylaştı."

Enflasyonun yüksek çıkması nedeniyle işyerlerinde ücret dengesinin ve iş barışının bozulduğunu savunan Atalay, "Sözleşmelerimiz ocak ayında başlayıp, şubat, mart, haziran, temmuz ve ağustos dönemlerinde başlayanlarla devam ediyor. Ocak ayına başka enflasyon oranı çıkıyor, şubat ayına başka, mart ayına başka bir enflasyon oranı çıkıyor." dedi.

Kamudaki ücret dengesizliğinin bir an evvel çözülmesi gerektiğini dile getiren Atalay, şöyle devam etti:

"Sayın Bakan, bu hafta işveren sendikası TÜHİS ile görüşeceğini, önümüzdeki hafta bununla ilgili bize bilgi vereceğini dile getirdi. Bundan önceki gayrı resmi toplantıydı. Bu akşam kamu koordinasyon kuruluyla resmi toplantı yaptık. Ücretlerimiz öyle eridi ki. TÜİK'e göre enflasyon yüzde 65 civarında. Pazara ve raflara baktığınız zaman yüzde 90'ların üzerinde. Haklı talebimize bir an evvel müspet bir cevap bekliyoruz. Bize nefes aldıracak bir düzenleme yapsınlar. Sözleşme başlangıcını da ocak ayına çeksinler."

HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ'in art arda konuyu Bakan Vedat Işıkhan'a iletmesinin ardından uzun zamandır ek zam talep eden kamu işçileri bir kez daha gözünü yetkililere çevirdi.

Bakan Işıkhan'ın konuya nasıl yaklaşacağına dair bir açıklama henüz yapılmazken 750 bini aşkın kamu işçisinin yerel seçimler öncesinde taleplerinin dikkate alınması bekleniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *