"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: Çalışanların ekonomisini güçlendirmeliyiz

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: Çalışanların ekonomisini güçlendirmeliyiz

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Zonguldak'ta yaptığı açıklamada, çalışanların ekonomik durumlarını iyileştirmek için ek zam talep ettiklerini ve refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Kahveci, sendikanın memur sendikacılığındaki öncü rolüne dikkat çekerek, "Çalışanlarımızı insanca yaşayabilecekleri bir ücrete kavuşturmak için çalışıyoruz," dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Zonguldak'ta düzenlenen Bölge İstişare Toplantısı'nda sendika yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Kahveci, çalışanların hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek amacıyla ek zam talep ettiklerini vurgulayarak, "Refah payı uygulamasını mutlaka hayata geçirmeliyiz." dedi.

Kahveci, Türkiye Kamu-Sen'in memur sendikacılığındaki öncü rolüne dikkat çekerek, ülkenin ekonomik sorunlarına ve çalışanların yaşam standartlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Görevimiz, çalışanlarımızı insanca yaşayabilecekleri bir ücrete kavuşturmak," diyen Kahveci, Türkiye'nin zorlu coğrafyasında barış ve istikrarın önemine de değindi.

Son günlerde dünya genelinde yaşanan çatışmalara atıfta bulunarak, "Türkiye Kamu-Sen olarak nerede bir mazlum varsa, orada olmaya devam edeceğiz. Gazze’de yaşanan dramı görmezden gelemeyiz," ifadelerini kullandı. Bosna, Doğu Türkistan, Afganistan ve Karabağ’daki insanlık dramlarına da değinen Kahveci, sendikanın bu konularda sessiz kalmadığını belirtti.

Kahveci, memurların yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret almasını sağlamak istediklerini belirterek, "Çalışanlarımız açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkışmış durumda. Ekonominin rahatlaması için çalışanların da rahatlatılması gerekiyor," şeklinde konuştu.

Uygulanan ücret politikalarının enflasyona dayalı olduğunu eleştiren Kahveci, "Enflasyona dayalı ücret sistemi terk edilmelidir. Memurların ve emeklilerin enflasyonunun ayrı bir şekilde hesaplanmasını talep ediyoruz," dedi.

Son olarak, sendikaya bağlı şubelere ait hizmet binalarının açılışına katılan Kahveci, sendika genel başkanları ve yöneticileriyle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *