Özellikle Başbakanlık bünyesinde çalışan 113 şoförün olağanüstü kanun hükmünde kararname ile kadroya alınmasının, diğer kiralık araç şoförlerinin kadro taleplerini daha da hassas hale getirdiği belirtilmiştir. Aynı işi yapan şoförler arasında bu tür ayrımcılık yapılmasının adaleti zedeleme potansiyeli taşıdığı ifade edilmektedir.
Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan kiralık araç şoförleri, kadroya geçmek ve mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümete çağrıda bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı ve CİMER gibi ilgili makamlara dilekçe ve mektuplar göndererek sorunlarını anlatan şoförler, kadro hakkı için mücadelelerini sürdürmektedir.
Bu tür çalışanların kadro talepleri, hükümetin ve ilgili makamların dikkatini çekmiş ve kamuoyunda da ses getiren bir konu haline gelmiştir. Özellikle seçim öncesi bu tür mağduriyetlerin çözülmesi ve adil bir kadro düzenlemesi yapılması talepleri, toplumun dikkatini çeken önemli bir konu olarak öne çıkmaktadır. Ancak konunun resmi açıklamalarla netleşmesi ve taleplerin dikkate alınıp alınmayacağı henüz bilinmemektedir.