KİT taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.
Kamu İktisadi Teşebbüsleri bir diğer ismiyle KİT'lerde çalışan taşeron işçiler defalarca kez kadro istediklerini belirterek sosyal medyada etkinlik düzenliyorlar. İşçiler kadroya geçmek istediklerini her geçen gün daha yüksek sesle haykırsalar da yetkililerden konuya ilişkin ses çıkmıyor.
Kadroya geçmeleri hakkında söz verilen KİT işçileri bir an önce kadroya alınarak kazanılmış haklarına kavuşmayı bekliyor. Etkinlikler, basın açıklamalarında bulunan ve birçok siyasetçiye ziyarette bulunarak taleplerini ileten KİT taşeron işçileri sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalışanlar arasından, 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla en az iki yıl kesintisiz olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve hala çalışmaya devam edenler, belirli bir sınavı başarıyla geçmeleri durumunda işçi statüsünde istihdam edilebilecekler. Alınan bu kararın ardından kadro bekleyen KİT taşeron işçilerine de sıra gelmesi bekleniyor.
KİT bünyesinde çalışan taşeron işçiler, yıllardır verdikleri emeğin karşılığını alamadıklarını ifade ederek yetkililere sesleniyor. KİT taşeron işçilerin kadro talepleri, daha güvenli bir çalışma hayatı ve emeklilik haklarına ulaşma konusundaki beklentilerini ortaya koyuyor. İşçiler, yetkililerin bu talepleri dikkate almasını bekliyor.
TV100 kanalında yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, taşeron ve belediye şirket işçilerinin kadro beklentisine değinerek kanun teklifi vereceklerini belirtti. Bu konuşma kadro bekleyen yüz binlerce taşeron işçiyi umutlandırırken, kanun teklifinin henüz Meclis'e sunulmaması dikkat çekti. Erbakan'ın canlı yayın konuşmasını hatırlatan KİT taşeron işçileri, verilen sözlerin bir an önce tutulmasını istiyor. Gerekli adımların atılmasını bekleyen taşeron işçiler, çeşitli mecralara başvurarak seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.
Geçtiğimiz temmuz ayında kurulan Kamu İktisadi Teşebbüsleri Taşeron İşçileri Derneği, uzun süredir kadroya geçmeyi talep eden KİT işçilerinin sesini yetkililere duyurmak için mücadele etmeye devam ediyor.
KİT-DER Genel Başkanı Hüseyin Taştan, Genel Sekreteri İbrahim Tatlı, Yönetim Kurulu üyesi Hamit Demircan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a ziyarette bulundu.
KİT-DER, ziyareti şu sözlerle anlattı:
Cumhurbaşkanı Yardımcımıza 90 bin KİT taşeron işçisinin selamlarını ve kadro talebimizi ilettik. Kit taşeron işçilerinin müsterih olmasını kadrolarının en kısa sürede verileceğini müjdelemişlerdir. Genel Sekreterimiz İbrahim Tatlı derneğimizin plaketini 90 bin KİT taşeron işçisinin ve ailelerinin şükran nişanesi olarak Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza takdim etmişler, plaketi kendilerine sunarken; efendim tensip buyurursanız çıkacak torba yasada kadromuzun olmasını sizlerden istirham ediyoruz demesi üzerine, kendileri; "Bizzat ilgileneceğim." sözünü vermişlerdir. Yönetim kurulumuzu desteklemek adına Bingöl'de görüşmeye iştirak etmek için toplanan fakat güvenlik tedbirleri gereği içeri alınmayan derneğimiz üyesi bir grup arkadaşımız da Sayın Cevdet Yılmaz'a görüşmemiz bittikten sonra dışarıda tekrar kadro talebimizi dile getirmişlerdir. Burada da Cumhurbaşkanı Yardımcımız; "Arkadaşlar gördüğünüz gibi dosyanız elimde en kısa sürede kadrolarınızı alacaksınız, müsterih olun." demişlerdir.
KİT-DER Yönetim kurulu ve ailesi olarak 90 bin KİT taşeron işçisi kadro alana kadar her alanda haklı davamızın savunucusu olmaya devam edeceğiz. Sizler bizlere olan güveninizi taze tuttuğunuz ve desteklerinizi esirgemediğiniz sürece sahada etkin ve kesintisiz mücadelemiz devam edecektir. Unutmayın ki biz ancak birlikte güçlüyüz...