Taşeron işçi, bir kamu kurumunun veya kuruluşunun işinde, kendi bünyesinde istihdam etmek yerine, başka bir şirketten hizmet satın alarak çalıştırdığı işçidir. Taşeron işçiler, kamuda çalışan kadrolu işçilere göre daha az özlük hakkına sahiptir ve kadrolu işçilere göre daha düşük ücret alırlar. Günümüz şartlarında ise bu durum işçileri fazlasıyla mağdur etmektedir.
Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çeşitli düzenlemeler içinde 2018 yılında yapılan düzenlemeyle, kamuda çalışan taşeron işçilerin büyük bir kısmı kadroya alınmıştı. Fakat KİT ve belediyelerde halen 90 bin civarında taşeron işçi, kadroya alınmayı bekliyor.
TBMM'ye Kanun Teklifi verilmişti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak taşeron işçilerin hakları için Milletvekili Doğan Bekir tarafından Meclis'e teklif sunduklarını açıkladı.
"Artık bahane kalmadı"
KİT taşeron işçileri sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istediklerini belirtti:
"Kit Taseronlarına 8 yildir defalarca her secim oncesi söz verdiniz her secim sonrasi tutmadiniz ve sözleri veren siz değilmiş gibi umursamadiniz.. Artik bahane kalmadi verdiğiniz sözlerin gereğinin yapılmasını istiyoruz."