Devlet kurumlarında kadrosuz olarak çalışan ücretli öğretmenler, sorunun ortadan kaldırılması için, çözüm önerisi sundu. Milli Eğitim Bakanlığı ve çeşitli kurumlar bünyesinde çalışan öğretmenlerin, kadro talebi dikkate alınmaması, binlerce vatandaşın tepkisine sebep oldu.
Hatay'da meydana gelen deprem felaketinin ardından, afet bölgesinde çalışan personellere yönelik ödenecek tazminat açıklaması kadrolu personelleri sevindirirken, bölgede çalışan ücretli öğretmenlerin taleperinin başka bahara kalmasına sebep oldu. Diğer yandan, öğretmen olmalarına rağmen şuan işçi muamelesi gören,özlük haklarında mahrum olan öğretmenler, kadro talep etmelerine rağmen talepleri karşılık bulmadı.
Kadrodan mahrum olan ücretli öğretmenlerin yaptığı açıklamaya göre, yaz aylarında çalışmalarına rağmen, mecburi tatilden dolayı tazminattan yararlanamadıklarını belirtirken, yılın 10 ayı ortalama 8500 TL alarak enflasyonun altında ezildiklerini dile getirdi.
Ayrıca, her yıl Ağustos ayı usta öğretici başvuruları yapıldığı, hizmet puanına göre sıralamaya alınmadıklarını dile getiren mağdurlar, yapılan kursların liyakatsiz birşekilde açıldığı ve yöneticilerin altında işçi olarak çalışan öğretmenlerin hakaret ile ezildiklerini dile getirdi. Söylenenlere göre, bu durumdan bakanlığın haberi olmadığı aktarıldı.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNDU!
Çeşitli kurumlarda kadrosuz olarak çalıştıkalrını belirten ücretli öğretmenlerin sunduğu çözüm önerileri şu şekilde:
GEÇMİŞ HAKLAR
• Geçmişe yönelik tüm haklar teslim edilmelidir. (Ödenmeyen maaş, ssk primi, nöbet ücreti, banka promosyonu, aile ve çocuk yardımı.) • Deprem bölgesindeki Ücretli Öğretmenlerin tazminatları yatırılmalıdır.
MAAŞ
Eşit işe eşit ücret istiyoruz.
Banka promosyonlarından yararlanmak istiyoruz.
Tutulan nöbetlerin ücretlerini istiyoruz.
ÖZLÜK HAKLARI
Sigortalarımız tam yatmalıdır.
• Kırtasiye ödeneğinden yararlanmalıyız. • Aile ve çocuk yardımlarından yararlanmalıyız. Tutulan nöbetlerin ücretlerini istiyoruz.
KADRO
Öğretmenlik için KPSS'den taban puanını almış ve 5 yılını doldurmuş bütün Ücretli Öğretmenler kadroya geçirilmelidir.
• Okulda geçen yıllar, 5 yıl altında Ücretli
Öğretmenlik yapanların KPSS puanına
eklenmelidir. Yıllara göre verilecek puanlar mağduriyeti giderecektir.
• Ücretli Öğretmenlerin geçmiş hakları verildikten sonra Ücretli Öğretmenlik kaldırılmalıdır.
• 10 yıl ve üzeri çalışmış Ücretli Öğretmenlere Uzman Öğretmenlik hakkı tanınmalıdır.
Gelecek umut demektir, umudumuzu elimizden almayın.