8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler, emeklilik için 20 yıl daha fazla çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum, EYT yasası çıktığında SGK'ya kayıt olamayan ve emekli olamayan EYT'lilerle arasında haksızlık oluşturuyor.
Emeklilik sisteminde meydana gelen değişiklikler, 2000 yılından sonra SGK'ya kayıt olan birçok vatandaşın emekliliği üzerinde büyük bir haksızlığa neden oldu. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe girenleri kapsamamış, bu da aynı prim günü ve yaş şartlarını yerine getiren EYT'lilerle 2000 sonrası işe girenler arasında 20 yıl gibi büyük bir fark oluşmasına yol açtı.
Mehmet Tahtasız'dan destek
CHP Çorum Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, sosyal medyadan yayınladığı video ile kademeli emeklilik için seslendi.
Tahtasız, "Partinin isminde “Adalet” var ama tüm uygulamaları adaletsiz. Kendisine “Asrın Lideri” diyen Cumhurbaşkanı asrın adaletsizliğine yol açmıştır. EYT yasası çıktıktan sonra kademeli emeklilik bir lütuf değil haktır. Anayasa’nın eşitlik ilkesi gereği kademeli emeklilikle ilgili yasal düzenlemeler derhal Meclis’e getirilmeli ve mağduriyetler giderilmelidir." ifadelerini kullandı.
Partinin isminde “Adalet” var ama tüm uygulamaları adaletsiz.
— Mehmet Tahtasız (@m_tahtasiz) April 18, 2024
Kendisine “Asrın Lideri” diyen Cumhurbaşkanı asrın adaletsizliğine yol açmıştır.
EYT yasası çıktıktan sonra kademeli emeklilik bir lütuf değil haktır.
Anayasa’nın eşitlik ilkesi gereği kademeli emeklilikle ilgili… pic.twitter.com/0hMCnDmq1L