"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2680 %0.01
37,0471 %0.06
2.305.815 %0.933
3.023,96 -0,13
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Meliha Okur’dan EYT gündemde yok tepkisi

Meliha Okur’dan EYT gündemde yok tepkisi

Ekonomist Meliha Okur, EYT'nin gündemde olmamasına katıldığı TV programında tepki gösterdi.

Gazeteci ve ekonomist Meliha Okur, Fox TV'de yayınlanan Merve Yıldırım ile Benden Söylemesi programının misafiriydi. Meliha Okur, programda EYT hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

''Gündemde bile yok''

Okur,  “Dün ben bakanı dinledim. Keşke bakan bizim karşımızda olsa. Neden? Soru soracağız. Sen Türk-İş’te çalıştın yıllarca. Bu işi bilen birisin. EYT’ye kırmızı kart. Gündemde bile yok. Sözleşmeliler için düzenleme geliyor. 3600 ek gösterge mayıs-haziranda bitecek. Staj mağdurları için çözüm geliyor, paket var. EYT yok. Soru şu: Türkiye’nin nasıl bir emeklilik politikası var? Bana bunu anlatmadan parça parça seçime dönük hareketlerle lütfen açıklama yapmayın.” dedi.

Sunucu  Merve Yıldırım, ''Seçime dönük hareket olarak neyi görüyorsunuz? sorusunu yöneltmesi üzerine Okur şu cevabı verdi:

''Asgari ücretliye, memura, sözleşmeliye yapılanı görüyorum. '' Sunucu Merve Yıldırım'ın ''Bu da kurtarmıyor baktığımızda'' demesi üzerine Okur, ''Hiçbiri kurtarmaz. Bu enflasyon karşısında bir ay belki. Ama zamlar yağmur gibi yağmaya devam edecek'' dedi.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *