"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Metal işçileri Kocaeli'de mitingde buluştu

Metal işçileri Kocaeli'de mitingde buluştu

Metal işçileri haklarını savunmak için bugün Kocaeli'deki mitingde bir araya geldi. Mitinge Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve EYT mağdurları da katıldı.

Metal işçilerine haklarının verilmesi içinTürk Metal Sendikası, tarafından Kocaeli'de bir miting düzenlendi. İzmit Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen mitinge, birçok şehirden on binlerce kişi katılım sağladı. 

Miting Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın konuşmasıyla başladı. 

 

''Canımız pahasına çalıştık''

''Kardeşlerim bu mitingimizin adı, rastgele seçilmiş bir ad değildir. Bu mitingimiz, “Ölümüne çalıştık, kazanacağız” mitingidir. Evet, biz ölümüne çalıştık. Biz, canımız pahasına çalıştık. Herkes evindeyken, sıcak yuvasında, çoluk çocuğuyla beraberken, biz çarkları döndürdük, bacaları tüttürdük. Emeğin en kutsal değer olduğunu, dosta, düşmana gösterdik. Ülkemiz sanayisi durmasın diye, ekonomimiz zarar görmesin diye, patronlarımız karlarına kar katsın diye, biz canımız pahasına çalıştık. Canımız pahasına çalıştık’'.

“Bıçak kemiğe dayandı”

 ‘’Buradan, Kocaeli Meydanı’ndan, emeğin bu kutsal kürsüsünden, hak için, ekmek için, gelecek için, aş için, iş için mücadele eden tüm emekçilere selam olsun. Değerli dostlarım, bu miting, yalnızca metal işçisine hakkını vermeyen MESS’e karşı değil, emeği hor görenlere, hakkını vermeyenlere cevap vermek, “Evet, biz buradayız” demek içindir. Bu büyük buluşmamız, Türkiye işçi sınıfının ayağa kalktığı, “Yeter artık” dediği, “bıçak kemiğe dayandı” dediği bir haykırıştır, bir direniştir’’.

“Eylemse eylem, grevse grev”

‘’Kardeşlerim, günlerdir, haftalardır sokaklardayız. Eylemlerimize önce işyerimizde başladık. Vardiya değişimlerinde eylemler yaptık. İşi durdurduk. O da yetmedi, sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurmak için, kent meydanlarına çıktık. Sokaklardan, caddelerden sel gibi aktık. Önce İzmir’deydik… Sonra Manisa’dan seslendik. Bursa’daydık, Eskişehir’deydik, Çerkezköy’de, Gebze’de, Sakarya’da, Ankara’daydık, şimdi buradayız. Bizim başka bir niyetimiz yok, gizli bir ajandamız yok. Hepimiz alın terimizin karşılığı için mücadele ediyoruz. Kara, yağmura, soğuğa bakmadan insan gibi yaşamak için hak mücadelesi veriyoruz. Bilmeyenlere, görmeyenlere, duymayanlara, sesimizi duyurmak için olanca gücümüzle bağırıyoruz. Olanca gücümüzle bağırıyoruz. Eylemse eylem, grevse grev”.

“Hakettiğimizi alamadık”

 ‘’Değerli arkadaşlarım, 12 Ekim 2021 günü, 130 bin metal emekçisi için işveren sendikası MESS ile Masaya oturduk. Tüm iyi niyetimizle, samimiyetimizle, Metal emekçilerinin hakkı için, alın terinin karşılığı için 6 oturum gerçekleştirdik. Ancak şimdilik hak ettiğimizi alamadık. Zor bir yola çıktık. Yolumuz zor, Sıkıntımız büyük. Artık hepimiz Sözün bittiği yerdeyiz. Artık hepimiz dayanma gücümüzün sınırındayız. Artık hepimiz dardayız, zordayız. Günlerdir hepimiz ayaktayız, eylemdeyiz. Dedim ya artık sözün bittiği yerdeyiz. Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız’’.

TÜİK’e seslendi

Pevrul Kavlak TÜİK'e seslenerek, ‘’Değerli arkadaşlarım, buradan TÜİK yetkililerine de seslenmek istiyorum. Açıkladığınız o enflasyon rakamları, gerçeği yansıtmıyor. Yahu el insaf, siz bu rakamları nereden alıyorsunuz? Söyleyinde, biz de oradan alışveriş yapalım. Biz dün aldığımız peyniri, zeytini bugün aynı fiyata alamıyoruz. Her alışverişimizde torbamız küçülüyor, ödediğimiz artıyor. O nedenle, sizin açıkladığınız o rakamlara kimse inanmıyor, inanmıyor’’ dedi. 

Fotoğraflar Serhat Güneş'in haberinden alınmıştır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *