Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) Meclis'te Bütçe Komisyonu tartışmalarında gündeme geldi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve 657 sayılı devlet memurları kanununa göre İdari Hizmetler Sınıfı ve Teknik Hizmetler Sınıfına alınmayan personellere yönelik partilerin genel aşkanları ve milletvekillerince kanun teklifi ve soru önergesi verilmeye devam ediyor.
YHS birçok partinin ve siyasinin seçim öncesi vaatlerinden olmasına rağmen konunun çözüme kavuşturulmasına ilişkin henüz bir çalışma başlatılmadı. Eğitim durumuna göre bir üst sınıfa geçmek isteyen 140 bin YHS personeline ilişkin devlet memurları kanununda statü değişikliği yapılır ibaresi bulunmasına rağmen İdari Hizmetler Sınıfı ve Teknik Hizmetler Sınıfına geçirilmedi.
YHS PERSONELLERİNİN HAKLARI
1-Görev tanımı yok
2-Ek gösterge yok
3- Mesai ücreti yok
4-Görevde yükselme yok
5-Liyakat yok
Kamuda en düşük memur maaşı
6-En düşük ek gösterge
7- En düşük tazminat
8-En düşük zam
9-En az GYS açilan sinif
10-Görev tanimlari yok.
11-Kamuda en düşük memur maaşı
1965'ten bu yana YHS sorununun çözülmediğini dile getiren mağdurlar, ''1965'den Bu Güne Kadar YHS'nin Sorunu Çözülemedi, Hiç Bir Mağdur Kesim Bu Kadar Beklemedi. Kamu da Meslekleri öldürmeyin yaşatın. Memur Olarak Çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfı Genel İdare Hizmet Sınıfına alınmasıyla kurumların Memur ihtiyaçlarını en az Maliyet en fazla performans ile sağlamış olacaktır. 140 bin YHS'li mağdur. Diplomalarına göre GİH ve THS 'na geciş acilen saglanmalıdır.'' şeklinde açıklama yapıldı.
MHP MİLLETVEKİLİ YHS'Yİ MECLİS'E TAŞIDI!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Su, Meclis'te Bütçe Komisyonu tartışmalarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS)'yi Meclis'e taşıdı. Personellerin bir üst sınıfa geçmesi için destek veren Su, personellere 1. dereceye düşen memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, kariyer personelin mali haklarının iyileştirilmesi, denetim personelinin harcırahlarının günlük ihtiyaçları karşılayabilecekleri şekilde düzenlenmesi, YHS çalışanlarının Görevde Yükselme Sınavlarına girebilmesi için düzenleme yapılması konusunu TBMM'de gündeme getirerek destek verdi.
Liyakatın esas olduğu bir Kamu Personel Rejimi Reformu, 1. dereceye düşen memurlarımıza 3600 ek gösterge verilmesi, kariyer personelin mali haklarının iyileştirilmesi, denetim personelinin harcırahlarının günlük ihtiyaçları karşılayabilecekleri şekilde düzenlenmesi, YHS… pic.twitter.com/EJHtMBosJc
— Türkeş Güney (@TurkesGuney) December 21, 2023
Kamunun kanayan yarası olduğunu söyleyen mağdurlar, Türkiye'nin 81 İlindeki Yardımcı Hizmetler Sınıfı kamu personelleri YHS kadrosundan kurtulabilmek için hem sahada hem de sosyal medyada azimle sesini duyurmaya çalışıyor. YHS 2023 Türkiye Yüzyılına yakışmayan çağdışı kalmış bir kadrodur. Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanları verilen sözlerde olduğu gibi "Bir defaya mahsus olmak üzere eğitim durumlarımıza göre kadrolara geçmek istiyor." şeklinde açıklama yaptı.