"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Samsun Dernek Başkanı, staj ve çıraklık sigortası sorununu Bakan Kacır'a iletti

Samsun Dernek Başkanı, staj ve çıraklık sigortası sorununu Bakan Kacır'a iletti

Samsun Staj ve Çıraklık Derneği Başkanı Murat Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile yaptığı görüşmede, staj ve çıraklık sigortalarının SGK başlangıcı olarak kabul edilmemesi konusundaki mağduriyetlerini dile getirdi.

Samsun Staj ve Çıraklık Derneği Başkanı Murat Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile düzenlenen Sanayiciler İstişare Toplantısı öncesinde bir araya gelerek, staj ve çıraklık sigortalarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlangıcı olarak kabul edilmemesi konusundaki mağduriyetlerini dile getirdi ve destek talebinde bulundu.

Aydın, gençlerin iş hayatına daha iyi hazırlanabilmeleri ve çıraklık süreçlerinin güçlendirilmesi için stajyer ve çırakların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Bu süreçlerin iyileştirilmesi ve SGK başlangıcı sayılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Kacır ise, gençlerin mesleki eğitim süreçlerini güçlendirmek amacıyla bakanlık olarak yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bu alandaki iyileştirmelere önem verdiklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *