Bugün Türkiye'de eğitim sektörü oldukça çeşitlenmiş durumda. Ancak çeşitlilik sadece öğrenci profillerine göre değil, aynı zamanda eğitimcilerin arka planlarına ve deneyimlerine göre de belirginleşiyor.
PİKTES adlı kurum, yabancı uyruklu öğrencilere toplu eğitim verilmesi için bir alan sunuyor. Böylelikle ülkede bulunan yabancı uyruklu öğrencilerim eğitim sistemine adapte olması sağlanıyor.
PİKTES bünyesinde yer alan öğretmenler ise artık kadroya geçmek istiyor. Bu eğitimciler, farklı kültürden gelen öğrencilere türkçe dersleri ve aynı zamanda türk kültürünü tanıtan eğitimler veriyorlar. Ancak uzun süredir bu işi yapan PİKTES öğretmenleri, verdikleri emeğin karşılığını alamadıklarını düşünüyorlar.
PİKTES öğretmenleri daha iyi koşullar ve sosyal haklara erişim sağlayabilmek açısından kadroya geçmek istiyorlar. Kadrolu öğretmenlerden çok daha fazla emek veren PİKTES öğretmenleri öğrenciler için ekstra çaba harcıyorlar. Buna rağmen kadrolu öğrtmenlerle eşit haklara sahip olmadıklarını dile getiriyorlar.
Ayrıca PİKTES öğretmenleri, uzun vadeli kariyer planlamalarını gerçekleştirebilmek için kadroya geçmenin önemli olduğunu düşünüyor.
PİKTES öğretmenleri, eğitim sektörüne olan büyük katkılarından ötürü kadroya geçmeyi hak ettiklerine inanıyorlar. Bu talep, Türkiye'deki eğitim sektöründe yabancı uyruklu öğrencilere eğitim veren, sakatlık haklarının ve statülerinin konusunda bir dönüm noktası olabilir.