"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve çıraklık mağduriyeti Ankara'da gündeme geldi: Destek sözü aldılar

Staj ve çıraklık mağduriyeti Ankara'da gündeme geldi: Destek sözü aldılar

Kocaeli Sosyal Güvenlik Çıraklık ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Beyhan Ünal, Ankara'da Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile yaptığı özel görüşmede, 3308 sayılı yasa kapsamında özlük haklarını alamayan çırakların yaşadığı sorunları dile getirdi. Ünal, Cumhurbaşkanı'nın taahhütlerine rağmen süren mağduriyetin çözümü için destek talep etti.

Kocaeli Sosyal Güvenlik Çıraklık ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Beyhan Ünal, Ankara’da Milli Yol Partisi tarafından düzenlenen bir programa katıldı. Ünal, programda Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

3308 SAYILI YASA'NIN MAĞDURLARI DİKKATE ALINDI

Görüşmede, 3308 sayılı yasa kapsamında özlük haklarını alamayan çırakların çalışma hayatında karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı. Beyhan Ünal, özellikle çıraklık döneminde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, birçok esnafın hem çıraklık hem de bağ-kur nedeniyle zorluklarla mücadele ettiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI'NIN TAAHHÜTLERİ YETERLİ OLMADI

Ünal, Cumhurbaşkanı'nın "7.200'ü mutlaka halledeceğiz" şeklindeki açıklamasına rağmen, çıraklık ve bağ-kur mağduriyetinin devam ettiğini belirtti. Bu durumu Sayın Remzi Çayır’a anlatarak destek talebinde bulundu. Ünal, eğer bir görüşme imkanı olursa, Cumhurbaşkanı’nın da bu konuyu dile getirmesini rica etti.

Staj Ciraklik Kocaeli

REMZİ ÇAYIR'DAN DESTEK SÖZÜ

Remzi Çayır, konunun takipçisi olacağına dair Beyhan Ünal’a söz vererek, bu mağduriyetlerin çözüme kavuşması için gereken adımları atacağına dair güvence verdi. Ünal, destek için Çayır’a teşekkür ederek, mağdur kesimin kendisine minnettar olacağını ifade etti.

Bu görüşmenin ardından çırakların hakları ve sorunları, siyasi gündemin önemli maddelerinden biri olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Staj Ciraklik

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *