"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2349 %-0.13
37,1443 %0.39
2.317.479 %2.733
3.010,91 0,61
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve Çıraklık mağduriyetinin giderilmesi için kanun teklifi TBMM'de

Staj ve Çıraklık mağduriyetinin giderilmesi için kanun teklifi TBMM'de

Milletvekili Kürşad Zorlu, "Stajyer ve çıraklar 5510 sayılı Kanunun sigorta hak ve yükümlülükleri bakımından sigorta sayılırken kanunlarda açıkça engel yokken EYT Kanunu kapsamı dışında tutulmuştur." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen mağdurlar hak arayışını sürdürüyor. 

İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda staj ve çıraklık mağdurlarına destek oldu.

Meclis'e kanun teklifi sunan Zorlu, konunun takipçisi olacağını vurguladı:

Zorlu, "Meslek liselerinde yapılan staj sürelerinin sigorta başlangıç tarihi sayılmaması ciddi hak mağduriyeti oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Çıraklık Mağduru 4 ay önce
Haber Desteğiniz için Teşekkür Ediyorum
BEĞENME
0
CEVAPLA