"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve çıraklık mağdurları tam sigorta talep ediyor!

Staj ve çıraklık mağdurları tam sigorta talep ediyor!

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, staj ve çıraklık sigortası başlangıcının SSK başlangıcı sayılması talebiyle yetkililere çağrıda bulunuyor.

Staj ve çıraklık sigortası başlangıcının SSK başlangıcı sayılması talebiyle mücadele edenler, hem sosyal medyada hem de sahada seslerini duyurmaya çalışıyor. Türkiye genelinde 20'ye yakın dernek ve federasyon çatısı altında bir araya gelen staj ve çıraklık sigortası mağdurları, kendi illerindeki siyasi partileri, odaları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek sorunlarını anlatıyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu mücadeleye devam ediyor

Ayrıca Ankara'ya giderek Meclis'te milletvekilleriyle görüşüyor ve çözüm için destek bekliyor. EYT'de haksız yere kapsam dışı bırakıldıklarını belirten staj ve çıraklık sigortası mağdurları, kendilerine sigorta kartı ve numarası verilmesine rağmen bunun geçerli sayılmamasının adaletsizlik olduğunu vurguluyor ve haklarını istiyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Türkiye'de yıllardır devam eden staj ve çıraklık sigortası sorununun çözümü için sesini yükseltiyor. 37 yıl öncesine dayanan bir yasa, günümüzde birçok insanı mağdur bırakıyor. Stajyer ve çırak oldukları dönemlerde fiili olarak çalıştıkları için sigorta hakları elde eden bu kişiler, staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte kapsayıcı olmasını istiyor.

Staj ve çıraklık mağdurları tam sigorta talep ediyor!

Çalıştıkları yıllara dayalı olarak, "başlangıç tarihi" itibariyle tam sigorta hakkını elde etmek istiyorlar. Bu talep, 3308 Sayılı Kanun kapsamında çalışmış sigortalılar için geçerli olup, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihinin "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmesini istiyorlar. Staj ve Çıraklık Federasyonu, bu hak arayışıyla ilgili çözüm bulunmasını ve yıllarca süren bir bekleme sürecinin sona ermesini talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *