"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2378 %-0.07
36,9800 %-0.07
2.281.712 %-0.507
3.030,70 0,09
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Platformu'ndan İstanbul Ticaret Odası ziyareti

Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Platformu'ndan İstanbul Ticaret Odası ziyareti

Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Platformu, tam sigorta hakkı ve bunun doğurduğu Ara Eleman Sorununun Çözüme Alınmasını konuşmak üzere İstanbul Ticaret Odasına ziyarette bulundu.

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen mağdurlar hak arayışını sürdürüyor. 

İSTANBUL TİCARET ODASI ZİYARETİ

Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Platformu, Akparti Hükümetinin Orta Vade politikalarını açıklamasına kısa bir süre kala işveren örgütlerini ziyaret kapsamında,tam sigorta hakkı ve bunun doğurduğu Ara Eleman Sorununun Çözüme Alınmasını konuşmak üzere İstanbul Ticaret Odasına ziyarette bulunmuştur.

Bu konuda Başkan Şekip Avdagiç adına yönetim kurulu üyesi Sayın İbrahim Doğan Salman katılmış, Aranan Eleman Sorununun Stajyer,Çırak,Usta ve Kalfaların özlük haklarının verilmemesinden kaynaklandığı ve çözümün ivedilikle hükümet tarafından çözülmesi gerektiği üzerinde mutabık kalınmıştır.

Whatsapp Image 2024 08 22 At 14.44.06

En kısa zamanda Staj ve Çıraklık Federasyonu ve Staj Çıraklık Sigortası Mağdurları Platformuyla ortak toplantılara devam edilmesi, bilirkişi heyeti kurulması ve çözümün gerekliliği konusunda fikir birliği sağlanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *