"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk resmi adım atıldı! Müjdeli haberler geliyor

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk resmi adım atıldı! Müjdeli haberler geliyor

1,5 milyona yakın bir kitleye sahip olan staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk resmi adım atıldı. Erken emeklilik EYT bekleyenlere müjdeli haber açıklandı!

8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde işe giren, ancak staj ve çıraklık sigortası nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamına dahil edilmeyen kişiler için oluşturulan Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu, bu kişilerin haklarını savunmak ve erken emeklilik hakkı elde etmelerini sağlamak amacıyla mücadele ediyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) derneği, 8 Eylül 1999 ve öncesi işe giren milyonlarca kişiyi bir araya getirerek yaş şartının kaldırılması için mücadele etmiş ve sonunda Mart ayında EYT yasası çıkarılarak bu kişiler için yaş şartı kaldırılmıştı.

Staj ve çıraklık sigortası nedeniyle bu kişilerin EYT kapsamı dışında kalmaları ve emeklilik haklarından mahrum bırakılmaları üzerine Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu oluşturuldu. Federasyon, bu kişilerin de EYT'li olarak kabul edilmesini ve emeklilik haklarının borçlanma yoluyla elde edilmesini hedefliyor.

Federasyon, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sesini duyurmak ve haklarını almak için etkili bir platform olmayı amaçlamaktadır. Benzer şekilde EYT derneği gibi, Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu da mücadelesini sürdürerek bu kişilerin emeklilik süreçlerinde daha adil bir şekilde değerlendirilmesini ve erken emeklilik hakkına kavuşmalarını sağlamak için çalışmaktadır.

ciraklik-ve-sigorta-magdurlari.jpg

Ancak bu tür düzenlemelerin yasalaşması süreçli ve çeşitli siyasi ve bürokratik aşamalardan geçebilir. Dolayısıyla, bu tür derneklerin ve federasyonların sürekli olarak mücadele etmeye ve hedeflerine ulaşabilmek için kararlılıkla çaba sarf etmeye devam etmeleri önemlidir.

Yorumlar
#
#staj ve çıraklık mağdurları 1 yıl önce
#STAJ ve çıraklık mağdurları da kabul olmasını istiyoruz adalet istiyoruz. Emeğimiz karşılığını istiyoruz.
BEĞENME
0
CEVAPLA
L
Levent çetin 1 yıl önce
Inanıyoruz artik
BEĞENME
0
CEVAPLA
N
Niyazi Sıkçelik 1 yıl önce
Eski bakan vedat bilginel çiraklik sayılması gerekir demişti bizde hakkımızı istiyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA
K
Kenan kılıç 1 yıl önce
Staj SSK başlangıcı olsun staja adalet staj 94 MHP staj sözü nerede kaldı staj Cumhurbaşkanı bunu çözer ben inanıyorum stajı çözeceğine
BEĞENME
0
CEVAPLA