"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve çıraklık sigortası mağdurları mücadeleye devam ediyor!

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları mücadeleye devam ediyor!

Bilecik Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, Bilecik Merkez Atatürk Parkı'nda stant etkinliği düzenliyor.

Çocuk yaştan beri canını dişine takıp çalışan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, emeklerinin karşılığını almak adına çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Haklı davalarında seslerini duyurmaya çalışan Bilecik Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği de Bilecik Merkez Atatürk Parkında stant etkinliği düzenliyor. 1 Ekim- 30 Kasım tarihlerinde her pazar düzenlenecek olan bu etkinlik saat 11:00'dan 20:00'a kadar sürecektir.

Bilecik Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti yaşayan herkes standa davetlidir.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI ADALET İSTİYOR

Staj veya çıraklık yoluyla çalışma hayatına girenler, emeklilik haklarından yoksun bırakılıyor. Bu durum, erken yaşta işe başlayan binlerce kişi için büyük bir mağduriyet yaratıyor. EYT düzenlemesi, bu soruna çözüm getirmedi. Staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik sisteminde eşitlik istiyor. Çalışma hayatına staj veya çıraklık süreleriyle başlayanların bu süreleri emeklilik hesabına dahil edilmiyor. Bu da emeklilik yaşını geriye atıyor. Staj ve çıraklık mağdurları, bu adaletsizliğin giderilmesini talep ediyor. EYT kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik hakkını elde edemiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *