"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından hak mücadelesi!

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından hak mücadelesi!

Stand çalışması yürüten ve AK Parti'ye ziyaret düzenleyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları hız kesmeden emeklilikteki hak arayışına devam ediyor.

Staj ve çıraklık sigortası nedeniyle emeklilik haklarından yararlanamayan binlerce vatandaş, Staj ve Çıraklık Sigortası Federasyonu bünyesinde birleşerek dernekler aracılığıyla hak mücadelesi veriyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen bu vatandaşlar, staj ve çıraklık sigortalarının emeklilikte sayılmasını istiyor. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, bu konuda yetkililerin bir adım atmasını bekliyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI EMEKLİLİK SİSTEMİNDE ADALET DİYOR

Staj ve çıraklık sigortası yaptıran ancak emeklilikte bu sigortalarının başlangıç sayılmadığı için mağdur olan binlerce kişi, haklarını aramaya devam ediyor. Küçük yaşlardan itibaren iş hayatına atılan ve uzun yıllar çalışan bu staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik sistemindeki adaletsizliğe isyan ediyor.

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra bile staj ve çıraklık sigortası yaptıranlar kapsam dışında bırakıldı. Bu durum, emeklilik şartlarını yerine getirmiş olmalarına rağmen emekli olamayan binlerce kişiyi mağdur etti. Emeklilik hakkının ellerinden alındığını söyleyen staj ve çıraklık mağdurları, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Staj ve çıraklık sigortalarının belgeleri olan staj ve çıraklık mağdurları, sistem değişikliğiyle birlikte emeklilik haklarını kaybetti. Emeklilikte sigortalarının başlangıç sayılmasını isteyen staj ve çıraklık mağdurları, ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Emeklilik hakkına kavuşmak için umutla bekleyen staj ve çıraklık mağdurları, yetkililerden adaletli bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik hakkına kavuşması için mücadele ediyor. Federasyon, basın açıklamaları, Meclis ziyaretleri ve saha çalışmaları gibi çeşitli faaliyetler yürütüyor. Staj ve çıraklık mağdurları, haklarını almak için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği, emeklilikteki hak mücadelesine Şehreküstü Meydanı'nda stand çalışması düzenleyerek devam ederken İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, AK Parti'ye ziyaret düzenledi.

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği heyeti, Ak Parti İzmir merkezinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ı ziyaret ederek staj ve çırkaklık dosyasını takdim etti. Dernek heyetinin verdiği staj ve çıraklık dosyasını alan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, konunun takipçisi olacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *