"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından tarihi buluşma: Sesimizi yükseltiyoruz!

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından tarihi buluşma: Sesimizi yükseltiyoruz!

Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları, haklarını savunmak ve seslerini duyurmak için bir araya geliyor. Yapılacak basın açıklamasında, çocukluklarından itibaren yaşadıkları adaletsizlikleri dile getirecekler. Tüm mağdurlar ve destekleyenler davetli.

Türkiye’nin dört bir yanındaki Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları, yaşadıkları haksızlıkları dile getirmek için Bursa’da toplanıyor. Mağduriyetlerinin sona ermesi için seslerini yükseltmeye kararlı olan grup, 29 Eylül 2024 Pazar günü düzenleyeceği basın açıklamasıyla kamuoyuna çağrıda bulunacak.

Tarih: 29 Eylül 2024
Saat: 14:00
Yer: Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Bursa

Açıklamada, çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaşanan mağduriyetlerin yanı sıra, iş hayatındaki zorlukların da gündeme getirileceği belirtildi. “Çocukluğumuzu, gençliğimizi, işimizi, aşımızı, SGK kandırmacasını duymak isteyen, hakkından vazgeçmeyen tüm arkadaşlarımızı basın açıklamamıza bekliyoruz” ifadesiyle tüm vatandaşlar davet edildi.

Etkinliğin organizatörleri, mağduriyetlerini dile getirmenin yanı sıra, çözüm yollarının bulunması ve haksızlıkların giderilmesi için yetkililere de çağrıda bulunacaklarını vurguladı. Bursa’daki bu buluşmanın, Türkiye genelindeki diğer mağdurlara da ilham vermesi ve benzer etkinliklerin yapılmasını teşvik etmesi bekleniyor.

Staj ve çıraklık döneminde sigorta primlerinin eksik yatırılması gibi sorunlarla karşılaşan gençlerin, bu süreçte yaşadığı hak kayıplarının giderek arttığına dikkat çekiliyor. Mağdurlar, çözüm için birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapıyor ve dayanışma çağrısında bulunuyor.

Bu önemli buluşmaya tüm ilgililerin katılımı bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *