"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5565 %-0.03
36,2649 %-0.11
3.245.843 %-3.462
2.917,50 -0,02
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) kadro talebini tekrar dile getirdi

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) kadro talebini tekrar dile getirdi

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) belediye şirket işçileri kadro istediklerini ve yaşadıkları mağduriyetin sona ermesini yönündeki talebini yineledi.

2017 yılında 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler 4D statüsünde kadro talep ediyor.

"VERİLEN KADRO YARIM KALDI"

2018 yılında çıkan 696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerden belediye şirketlerine geçirilen ancak kadrolu olmanın avantajlarından faydalanamayan belediye şirket işçileri, "Belediyeden şikayetçi değiliz. Verilen kadro yarım kaldı. Bu yüzden yeniden bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Norm kadro ile güvenceli çalışma haklarına, kadrolu emekçiler ile eşit ücret ve eşit sosyal haklara kavuşacağız. Mevcut belediye yönetimlerinde seçimlerle siyasi iradenin değişmesi sonrasında hızla işten çıkarmaların önüne geçilecektir. Ayrıca zorunlu emeklilik uygulamasına tabi olmak istemiyoruz” diyerek taleplerini dile getiren güvenlik işçileri, hükümetin bu konuda bir an önce düzenleme yapmasını istediklerini söyledi.

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) altında bir araya gelen taşeron belediye şirket işçileri mücadele çağrısında bulundu:

''NE İSTİYORUZ

Biz, Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) olarak işçileri örgütlü ve bilinçli bir mücadeleye çağırıyoruz.

Sendikalardan bağımsız, her işçinin bulunduğu alandan başlayarak bir taban örgütlenmesinin gerekliliğine inanıyoruz.

Biz çalıştığımız belediyelerde Ek Protokol aracılığıyla iyileştirme, gerçek kadro isterken, İlave Tediye bayrağını yükseltirken, TİS’lerin iyi geçmesine gayret ederken sadece kendi müdürlüğümüz, belediyemiz işçileri için bir talepte bulunmuyoruz. Politikamız ve hayallerimiz topyekün bir mücadele hattını kurmak, geliştirmek, hak talebinde bulunan herkesin arzularını dile getirmektir.

Sayısal çokluğumuz ve üretimden gelen gücümüz sayesinde karar mercileri üzerinde baskı kurmak istiyoruz. Yeni bir siyaset biçimi ve dili oluşturmaya çalışıyoruz. İşçi siyasetini dar pratiklerden, kişisel menfaatlerden, sendikanın çürümüş koltuklarından, “Şube’yi alalım her şeyi hallederiz” kolaycılığından, çıkar çevrelerinin köreltici müdahalelerinden çıkarmak istiyoruz.

Bu perspektif ile var olan sendikaları, tabanın sesine kulak verip bütün belediyelerde bütün işyerlerinde karşı karşıya kaldığımız sorunların çözümü için birleşik mücadeleye koyulmasını, tarihin en ağır ekonomik krizinin faturasının biz emekçilere çıkartılmaması için harekete geçmelerini, harekete geçirecek bir duruşu ortaya koymak niyetindeyiz.

Küçük hesaplar peşinde koşmak yerine, hep beraber daha yaşanılabilir bir dünyayı kurmak için mücadeleyi örgütlemek istiyoruz.

Böylesi bir mücadele hattının bazı ilkeleri olmak zorunda diye düşünüyoruz. Sınıf mücadelesi içinde bu eğilimi bir arada tutan politik ilkeler ve doğrultu şunlar olabilir.

Sendikada koltuk kapmak, işçilerin aidatları üzerinden kişisel çıkar sağlamayı kabul etmiyoruz.  Koltuklar yıkılmalıdır. İşçi ile işçi arasına hiyerarşi koyan bir kültürü yıkacağız.

Paralı sendikacılık sınıfsal ilerlemeyi geliştirmemektedir. İşçiden 3 kat fazla maaş alan sendikacılıkla derdimiz var. Sendika görevlilerin maaşları işçiyken aldıkları maaş kadar olmalıdır. Bunu taahhüt etmeyen hiçbir aday ile işimiz olmamalıdır. Fazlası işçilerin kuracağı grev fonuna aktarılmalıdır.

İşçiler kendi öz örgütlenmeleri, taban örgütlenmeleri, işyeri komiteleri ile karar süreçlerine dahil olmalıdır. İşçilerin hayatlarının, işyerlerinde alınan kararlar ile belirlenmesi perspektifini savunuyoruz.

Eşit temsilden yanayız. Temsil mekanizmalarında her cinsiyetten insanın eşit temsil edilmesi gerekir. Kadın işçilerin kendi politikalarını oluşturabilecek, kendi varlıkları ile mücadelede yer alabilecekleri bir demokrasiyi savunuyoruz.

İşçiler içindeki her türlü bölünmeyi reddediyoruz. Hangi milliyetten, dinden, mezhepten, şehirden, cinsiyetten olursa olsun işçilerin sermayeye karşı ortak tavrının billurlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Sendikal rekabetin işçi sınıfına zarar verdiğini biliyoruz. Sendikanın amaç değil araç olduğunu, sendikal düzeyde bölünmüş işçileri ortak hedefler etrafında toplamayı ve birleşik işçi cephesi ile yüksek düzeyde kazanımlar elde etmeyi hedefliyoruz.

Küçük olsun benim olsun, benim teşkilatım, benim partim sendikayı yönetsin mantığını kabul etmiyoruz. Çoğulculuk ve birlikte öğrenmenin anlamlı olduğunu düşünüyoruz.

Katıksız şekilde işçi demokrasisinden yanayız. İşçilerin belirleyici olduğu, söz ve karar hakkının işçide olduğu, sadece sendikada değil, üretim ve bölüşüm süreci üzerinde de işçinin inisiyatifinin kurulmasını savunuyoruz.

En demokratik seçim sisteminin temsil sorununu çözeceğini düşünüyoruz. Seçilenler 1 dönem görev yapabilmeli ve seçilenlerin geri çağrılabilmesi, seçilenlerin ancak seçenler tarafından görevden alınabileceğini benimsiyoruz.

Kesinlikle sendika tüzüklerini değiştireceğiz. Demokratik bir tüzük için gereken adımların atılması elzemdir. Örneğin işçilerin %75’inin onay vermediği bir TİS imzalanmamalıdır. Sendikalarda tek adam rejimine son vereceğiz.

İşçi ve sendika toplantılarının herkese açık olmasını arzu ediyoruz. TİS görüşmelerinin online yayınlamasını gerçek kılmak niyetindeyiz.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *