Taşeron, KİT ve belediye şirket işçileri kadro taleplerinin karşılanmasını istiyor. Yetkililerden aldıkları sözlerin yerine getirilmesini bekleyen işçiler, ekonomik kriz nedeniyle zorlaşan yaşam şartlarında eşitlik ve adalet arıyorlar. Kadro sorunu yaşayan taşeron işçiler bu konuda duyarlılık yaratmak için sosyal medyada etkinlikler organize ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve CİMER gibi resmi kurumlara başvuran işçiler, kadro hakkı için mücadeleden vazgeçmiyor.
TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO TALEBİ GÜNDEM OLDU!
Yerel seçimler öncesinde hak ettikleri kadroya kavuşmayı umut eden taşeron işçiler gündem oldu. Taşeron işçilerin kadroya geçmesine ilişkin düzenlenen kanun teklifinin meclise sunulmasının ardından gözler Vedat Işıkhan'a çevrildi. Kadro mücadelesi veren binlerce taşeron işçisi seslerini yetkililere duyurmak adına sosyal medyada TT etkinliği düzenledi.
"Eşit işe eşit ücret ve eşit statü ilkesi getirilmeli"
Kadroya geçiş sürecinde sıkıntı yaşayan taşeron işçiler için kanun teklifi hazırlayan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, taşeron işçiler için umut kaynağı oldu.
Kanun teklifinde şu ifadeler yer aldı: “Belediyelerde üniversiteyi bitirmiş, ön lisans ya da lisans mezunu olmuş ve memur işleri yapan yurttaşlar bulunmaktadır. Eşit işe eşit ücret ve eşit statü ilkesi getirilmeli. KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları, kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan taşeron işçilerin ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerinin sürekli işçi kadrolarında istihdam edilerek 4-D statüsü kapsamına alınmalı.''
Taşerona Kadro Müjdesi Torba Yasa'da yer alacak mı?
Taşeron işçilerin kadro ve özlük hakları konusunda uzun süredir bekledikleri Torba Yasa'nın hazırlıkları sürüyor. Cumhur İttifakı'nın seçim zaferinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Vedat Işıkhan, taşeron işçilerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtti.