"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5644 %0.24
36,0554 %-0.5
3.415.548 %0.73
3.000,91 1,31
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Tayin hakkı yasal zemine oturtulmalı

Tayin hakkı yasal zemine oturtulmalı

696 KHK’lı işçiler, aile bütünlüğü için tayin hakkı istiyor.

696'lu KHK'lı işçiler arasında anayasal eşitsizlikler yaratan dayatmalara son verilmesi için mağdurlar tayin hakkı talep ediyor. 

"2021-2021 yıllarını kapsayan kamu çerçeve protokolünde tayin için yasal düzenleme çalışmaları başlatılacaktır." maddesiye yer almasına rağmen konuya ilişkin resmi bir düzenleme gelmedi. 2023-2024 yıllarını kapsayan taslak TÜHİS'e sunuldu ancak taslak olmasına rağmen yasa yer almadı. 

MAĞDURLAR SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYOR

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen işçilerin nakil, tayin ve terfi hakkı bulunmamaktadır. Bu durum büyük bir mağduriyet yaşanmasına neden olmuştur. Pek çok işçi, eşinin başka il ya da ilçede olmasına karşı çıkıyor bu nedenle tayin-nakil talep etmektedir. 

696/KHK'lı isçilerin kadro sorunu büyük bir kıyıma yol açmıştır. Eğitim, eş, özür veya sağlık gibi herhangi bir nedenle tayin, terfi yada görevde yükselme hakkına da sahip olmak isteyen mağdurlar seslerini duyurmak istiyor. 

Tayin hakkı olmaması nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kalan 696 KHK'lı  işçiler yaşadıkları bu ayrımcılığa tepki gösteriyor. 

696/KHK'lı isçilerin kadro sorunu büyük bir kıyıma yol açmıştır. Eğitim, eş, özür veya sağlık gibi herhangi bir nedenle tayin, terfi yada görevde yükselme hakkına da sahip olmak isteyen mağdurlar seslerini duyurmak istiyor. 

Mağduriyetlerini bu sözlerle aktardılar; 

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu 'un 185/3 "Evliliğin Genel Hükümleri" başlıklı maddesinde; "Evlenmeye eşler arasında evlilik birliği kurulmuş olur. Eşler, bu birliğin mutluluğunu el birliği ile sağlamak ve çocuk bakımına, eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle hükümlüdürler. Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadır. Kanun var ama eşler birbirinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor. Çocuklar babadan, anneden ayrı yaşamak zorunda kalıyor. 696 KHK personelleri çalışmak zorunda oldukları için eşlerinden ayrı yaşamak durumundalar. Yaşanılan mağduriyete ne zaman çözüm bulacaksınız? 

Yorumlar
4
4d işçiler 1 yıl önce
oyumuzu buna göre vereceğiz.. kadronun geregi yerine getirilmeli!
BEĞENME
0
CEVAPLA