76 bin ücretli öğretmenin kamu kurumlarında özlük hakları konusunda bakanlığa çağrı yapmaya devvam ediyor.
Devlet kurumlarına bağlı olarak kamu kurumlarında çalışan ücretli öğretmenlerin aldığı maaş enflasyonun altında ezilmeye devam ederken, özlük haklaı verilmeyen ve kadrosuz olarak hizmet eden 76 bin öğretmene ilişkin Meclis'e sunulan kanun tekliflerinden geri dönüş yapılmadı.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANINDAN TEPKİ!
Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy Daha önce yapmış olduğu açıklamada, öğretmenlerin geçmişe dönük haklarının altını çizen Atasoy, “Sayısız görüşmeler, basın açıklamaları, Bakanlık, Meclis, sendika görüşmeleri yaptık. Bunca zaman içinde bizi dinlediler ama hiçbir çözüm şu ana dek bulunmadı. Ücretli öğretmenler hala mağdur. Ücretli öğretmenler asgari ücretin altında çalışıyor. Sigortaları yarım yatıyor.
Emekliliklerinin güvencesi yok. Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği, Bursa Ücretli Öğretmenler Derneği ve Emektar Ücretli Öğretmenler Platformu olarak sendikalaşma sürecine geçtik. Bundan sonraki adımlarımız hukuki yollardan devam edecek. Ücretli öğretmenlerin geçmişe dönük haklarının iadesi, emektar arkadaşlarımıza kadro olayı hakkındaki çalışmalarımız sendika olarak devam edecek. Biz işçi sendikası kurabiliyoruz.
Ücretli öğretmenler memur sendikası kuramıyorlar. O konuda da biz mağduruz. Ücretli öğretmenlerin memur sendikalarına üye olma hakları yok. Sendikamızın içeriğinde de eğitim sektörü içerisindeki bütün eğitim emekçilerini alacağız. Yol haritamız belli. Çünkü artık süreç tıkandı. Arkadaşlarımız yıllarca çalıştığı halde emekli dahi olamıyorlar. Bunun için daha üst perdeden sesimizi duyurmaya çalışacağız. Sesimiz duyulmuyor. İktidar kanalı 20 senedir ülkeyi yönetiyor. Ücretli öğretmenlerin sesini duyuyorlar ama bizle ilgili somut, kalıcı adımlar atılmadı. Yapılan uygulamalar hep geçici çözümler. Sürece yama yaparak ilerlemeye çalışıyoruz. Kalıcı çözümlerimiz yok. Bu sendikal süreçte de kalıcı çözümler için daha somut ve radikal adımlar atacağız'' şeklinde açıklama yapmıştı.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERDEN BAKANLIĞA ÇAĞRI!
Devlet kurumlarına bağlı olarak kamu kurumlarında çalışan ücretli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ücretli öğretmenlerin haklarının düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan öğretmenler taleplerini şu şekilde sıraladı:
''Milli Eğitim Bakanı sayın Yusuf Tekin! Ücretli Öğretmenlerin özlük hakları düzeltilmelidir.
- işsizlik maaşından yararlanılmamasi, eğitim ödeneğinin verilmemesi, nöbet ücretlerin olmaması, sigortalarında eksik yatırılması, asgari ücretin altinda maaşı'' şeklinde açıklama yapıldı.
#perşembe@tcmeb sayın bakan @Yusuf__Tekin Ücretli Öğretmenlerin özlük hakları düzeltilmelidir.
— ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER PLATFORMU (@ucretltogrtmnlr) December 14, 2023
???? işsizlik maaşından yararlanılmamasi
???? eğitim ödeneğinin verilmemesi
????Nöbet Ücretlerin olmaması
????sigortalarında eksik yatırılması
????Asgari ücretin altinda maaşı
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KADROYA DAHİL OLACAK MI?
Eylül 2022'de kamuoyu bilgilendirilerek, 5 yıllık ücretli öğretmen görevi süresini tamamlamış olan ve formasyon sertifikasını almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınabileceği söylenmişti.
5 YIL ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPANA KADRO VERİLECEK Mİ?
Bakan Yılmaz'ın daha önce yapmış olduğu açıklamada, ücretli öğretmenler arasından 5 yıl boyunca ücretli öğretmen olarak görev yapanlara kpss puanına bakılmaksızın öğretmen atamaları mülakatına katılma hakkı verileceğini belirtmişti.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN KAÇ TL MAAŞ ALIR?
Ücretli öğretmenlerin maaşı haftalık ders saatine göre düzenlenmiştir. Haftada 30 saat derse giren ücretli öğretmen maaşları 7.000 TL – 8.000 TL civarında; 40 saat derse giren öğretmenin ücreti ise 10.000 TL – 13.000 TL aralığında maaş almaktadır.