"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Yalova Belediyesi işçilerinden eylem: 150 kişi çadır nöbetinde

Yalova Belediyesi işçilerinden eylem: 150 kişi çadır nöbetinde

Yalova Belediyesi'nde işten çıkarıldıklarını iddia eden sendika üyesi yaklaşık 150 işçi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde kurulan çadırda nöbet başlattı.

Sendika üyeleri, taşıdıkları dövizler ve astıkları afişlerle işten çıkarmalara tepki gösterdi. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, belediye başkanlarının asli görevinin kendilerine yetki veren vatandaşlara hizmet üretmek olduğunu belirtti. 

Yalova'da belediye çalışanlarının mağdur edildiğini savunan Yıldız, şunları söyledi:

"Yerel seçimlerden bu yana geçen 3 ayda, belediye çalışanı arkadaşlarımızın maaşları zamanında ödenmediği gibi İş Kanunu'na aykırı olarak görev yerleri değiştirilmekte. Arkadaşlarımızın ikramiyeleri, bayram paraları ve mesaileri 3 aydır ödenmiyor. 150'ye yakın arkadaşımız keyfi gerekçelerle, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldı. Bu durum zulümdür, adaletsizliktir, insanların ekmeğiyle oynamaktır."

Belediye çalışanlarının haklarını savunacaklarını belirten Yıldız, üyelerini korumak için tüm yasal girişim ve eylemleri yerine getirmekten çekinmeyeceklerini ve üyelerinin işlerine iade edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *