"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifine Meclis'te destek!

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifine Meclis'te destek!

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'e sunulmuştu. Teklife milletvekillerinden destek geldi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev alan personeller kamunun üvey evlatları olduklarını, içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söyleyerek bir defaya mahsus statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

Resim

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'e sunulmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürkmen, konuyu Meclis'te dile getirdi.

Melih Meriç, sosyal medya hesabından yapıtı paylaşımda "Kamu kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personeller eğitim durumları ve statülerine göre Genel ve İdari Teknik Hizmetler sınıfına geçiş hakkı talep etmektedir. Bu personellerin talepleri yerine getirilmeli , tanımsız görevlendirmeden ötürü yaşanan mağduriyetler bir an önce giderilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Hasan Öztürkmen ise, "Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri TBMM'ye verilen kanun tekliflerinin biran önce yasalaşmasını bekliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *