Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri uzun zamandır statü değişikliği mağduriyetinin çözüme kavuşması için, vermiş oldukları mücadelenin karşılığını almak için yoğun çaba sarfediyorlar. Çalışmaya başladıkları dönemlerden beri bağlı olukalrı kurumlarda statülerini değiştirerek daha iyi alanlara geçmek istiyorlar.
Kendilerine Kamunun Yalnız Emekçileri diye nitelendirdikleri Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanı kamu personelleri Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçerek. Görev tanımlamalarının belirtilerek, aralarında üniversite mezunlarının da olduğunu belirterek statü değişikliğinin getirlilmesini istiyorlar.
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ MEVZUATINDA
yükseköğretim kurumlarında görev yapan memurlardan 5 inci maddede belirtilen kadrolara görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakları kapsarken konuya ilişkin açıklamaların gelmemesi YHS personellerinin statü değişikliği yapmasındaki en büyük engellerin arasında yer alıyor.
BU SÜREÇTE KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR
YHS mağdurlarınının çoğu üniversite mezunu olmalarına rağmen statü değişikliği yapmaya çalışıyorlar. Peki yaşadıkları sorunlar neler, işte detaylar..
Bu süreçte Görevde Yüseklem Sınavı'nın yapılmaması ve sayılarının çok fazla olmasına rağmen kadro alımlarının yetersiz olması, personelin kariyerinde gelişme isteğini sınırlamakta ve mental sağlıklarını da olumsuz yönde etkilemektedirler. Aynı zamanda görev aldıkları yerlerde yaptıkları işlerin tam net olarak belirlenmemesinden dolayı tepkilerini sürdürüyorlar.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki eksiklikler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfına yönelik ek gösterge belirlenmemesi de adil olmayan bir duruma yol açmaktadır. Eşit işe eşit ücret prensibinin gerekliliği göz önüne alındığında, benzer görevlerde çalışan farklı unvanlardaki memurlar arasındaki ücret farkının giderilmesi önemlidir