Kamu kurumlarında çalışan Yardımcı hizmetler sınıfı personelleri, memuriyet kadrosu talebini yineledi.
YHS PERSONELLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?
Uzun zamandır kamu kurumlarında çalışan YHS personelleri bulundukları yerlerde her işi yapmaktadırlar. Bu süreçte yanlız bırakılan ve talepleri dikkate alınmayan mağdurlar, sosyal medya platformlarından çalışma başlatımaktadırlar. Aralarında yüksek öğretim mezunu olan üniversite mezunlarının da bulunduğu YHS personellerine kado verilmediği için kariyerleri olumsuz yönde etkilenmektedir.
Kamuda taşeron olarak çalışan birçok personelin taşerondan kadroya geçirilmesine rağmen, henüz kendilerine yönelik çalışmaların başlatılmamasından dolayı yaptıkları çalışmada tepkilerini göstermektedirler. Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanı kamu personelleri Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçerek görev tanımlamalarının belirtilmesini istemektedirler. Aralarında üniversite mezunlarının da olduğunu belirten mağdur vatandaşlar, statü değişikliğinin getirlilmesini istemektedir
YARDIMCI HİZMETLER SINIFI KADROLARI NELERDİR?
Kamu kurumlarında çalışan YHS personelleri olarak çalışan vatandaşlar birçok meslekle ilgileniyor. hizmetli, kaloriferci, bekçi, bahçıvan, aşçı vb gibi kadrolar Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan kadrolar arasında yer almaktadır. Ancak, kadrolar itibariyle herhangibir görev tanımı yapılmadığından bir hizmetli çok fazla sayıda iş yapıyor.
YARDIMCI HİZMETLER SINIFINDA HANGİ MESLEKLER VAR?
Kamu kurum ve kuruluşlarında lise, ön lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu, mesleğini ve sanatını ileri düzeyde yapan, teknisyen yardımcısı, aşçı, kaloriferci, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı, dağıtıcı, hizmetli, vb. unvanlarda görev yapan 110.000 Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli bulunmaktadır.
''KAMU ÇALIŞANALRINA DİPLOMALARINA UGUN İŞLER VERİLEMLİ''
Yardımcı Hizmetler Sınıfına kadro verilmesi konusunda açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul desteğini şu sözlerle dile getirdi:
"Kamu çalışanlarına diplomalarına uygun kadrolar verilmeli. Kamuda 140 bin civarındaki yardımcı hizmetler sınıfı personelinden lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere genel hizmetler sınıfına geçirilmeli. Toplu sözleşme masasında da her seferinde dile getirdiğimiz bu talebin karşılanması hem personelin motivasyonunu hem de kamunun hizmet kalitesini artıracaktır." dedi.