Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev alan personeller kamunun üvey evlatları olduklarını, içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söyleyerek Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılmasını talep ediyor.
YHS personelleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de 2018 seçim beyannamesinde sözünü verdiği, '' Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunun eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus bir üst kadro olan Genel İdari Hizmetler ve Teknik Hizmetler sınıfına geçirilmesi'' vaadinin hayata geçirilmesini bekliyor.
Çok ağır şartlarda, mobing altında, görev tanımı olmadan çalışmakta olan YHS personelleri görev tanımları olmasını ve eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılmasını istiyor.
YHS personelleri çalıştıkları ya da çalışmak istedikleri kurumlarda Görevde Yükselme Sınavı açılmaması, açılsa bile mülakat ve derece kademe sorunundan dolayı açılan kadro sayısının yetersizliğinden ötürü kariyerlerinde yükselme imkanı bulamamakta.
Uzun yıllar eğitim görüp, lise,teknik lise,önlisans,lisans ve yüksek lisans diplomaları olan YHS personelleri eğitim durumlarına göre verilecek olan üst kadroya geçme sözünün tutulmasını istiyor.
Taşeron ve sözleşmeli personele kadro konuları sık sık gündem olurken ve çalışmalar yürütülürken birçok alanda çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin dikkate alınmaması da YHS adı altında çalışan personelleri kötü etkilerken iş motivasyonlarını da düşürmekte.
YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİ NE İSTİYOR?
Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu altında bir araya gelen YHS personelleri, 1 defaya mahsus eğitim durumlarına göre Genel İdari Ve Teknik Hizmetler Sınıflarına Geçiş hakkı taleplerini şu maddelerle açıklıyor:
- Tanımsız görevlendirilmenin çeşitli mağduriyetleri de beraberinde getirmesi.
- Eğitim durumuna tezat personel israfı diyebileceğimiz hali ile bulunduğu kurumunda imajına ters gelen vaziyeti için.
- 58 yıllık YHS kadrosunun ortaya çıkma gereksinimlerinin ömrünü tamamlaması sebebiyle mensubu bulunan personeli âtıl vaziyete getirdiği için.
- Kariyer, özlük, mali durumlarının 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu'nda memur görünümleriyle bağdaşmaması için.
- Görevde Yükselme Sınavlarının kararının bakanlık ile kurumlara bırakılıp, düzensiz ve uzun süre yapılamadığı gibi açılan kadro yetersizliği, kadro derece sorunu ve mülakât engelleriyle gelecek İş hayatında ciddi olumsuzluk yaşanması.