"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2516 %0.09
37,0928 %0.19
2.307.382 %-1.364
3.009,16 0,56
Ara
İşçi Haber İşçinin Gündemi 85 gündür grev yapan işçilere, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Sert'ten tam destek!

85 gündür grev yapan işçilere, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Sert'ten tam destek!

İşçilerin hakkını her daim savunan Öz Sağlık-İş Sendikası, ücret zammı talepleri karşılanmadığı için 85 gündür grev yapan metal işçilerine gıda kolisi desteğinde bulundu.

Hatay’da, Özçelik-İş’in örgütlü olduğu Yolbulan Metal’de 85 gündür grevde olan işçilerin direnişi sürüyor. Fabrikada çalışan 210 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde olumlu bir sonuca ulaşılamadığı için greve başladı. 

85 gündür grevde olan işçilere, işçilerin hakkını her daim koruyan Öz Sağlık-İş Sendikası’ndan da tam destek geldi. HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, grevde bulunan işçilere destek olmak için gıda kolileri hazırlattı.

Hazırlanan gıda kolileri, Öz Sağlık İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy tarafından Yolbulan Metal’de grev yapan işçilere dağıtıldı. Gıda kolilerinin, sendikal hak ve kazanımlar için çıkılmış olan grevde işçilere yönelik moral-motivasyon desteği anlamında önemli olduğunu belirten Genel Başkan Devlet Sert, “Şu an o fabrikada grevde olan işçi kardeşlerimize, direnişlerine, mücadelelerine tam destek veriyoruz. Öz Çelik-İş Sendikamızın anlaşmazlık sonrası almış olduğu grev kararı karşısında sendikal örgütlenmenin gereği, dayanışmanın gereği de budur. Arkadaşlarımızın haklı talepleri inşallah işveren tarafından da değerlendirilir ve bir an önce herkes işinin başına döner, mağduriyet sona erer” ifadelerini kullanarak işçilere desteğini gösterdi.

Bilindiği üzere Hatay Yolbulan Metal işçileri adına Öz Çelik-İş Sendikası’nın yürüttüğü müzakerelerde anlaşma sağlanamamış, işçiler hem sosyal haklar hem ücret artışlarında işveren tarafından sunulan teklifi yetersiz bularak greve çıkmışlardı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *