"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2516 %0.09
37,0928 %0.19
2.307.382 %-1.364
3.009,16 0,56
Ara
İşçi Haber İşçinin Gündemi Bakan Işıkhan duyurdu: Temizlik işçisi şartlarını valilikler belirleyecek

Bakan Işıkhan duyurdu: Temizlik işçisi şartlarını valilikler belirleyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak 30 bin temizlik işçisi alımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkhan, "30 bin kontenjanı biz Milli Eğitim Bakanlığımıza verdik. Koşullarını valiliklerimiz belirliyor, işbirliği içerisinde." diyerek sürecin işleyişine dair bilgi verdi.

TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen İş Dünyası İstişare Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, özellikle 30 bin temizlik işçisi alımıyla ilgili gelen sorulara açıklık getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarılan kontenjanın nasıl değerlendirileceği ve işe alım koşullarının valilikler tarafından belirlendiğini ifade eden Işıkhan, sürecin koordinasyon içinde yürütüleceğini belirtti.

Bakan ayrıca, günlük 566 lira 73 kuruş olarak belirlenen İşgücü Uyum Programı harçlığı ile ilgili gelen soruya da yanıt verdi. Az bulunan bu ücretin artırılması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Işıkhan, "Ücretin artırılması noktasında bir çalışma içerisindeyiz." diyerek program kapsamında yapılacak olası iyileştirmelerin sinyalini verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *