"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2405 %0.06
37,0699 %0.12
2.301.777 %-0.898
3.014,10 0,73
Ara
İşçi Haber İşçinin Gündemi Polonez fabrikası işçileri, ters kelepçe protestosunda kaymakamlık önünde eylem yaptı

Polonez fabrikası işçileri, ters kelepçe protestosunda kaymakamlık önünde eylem yaptı

Polonez fabrikasında işten çıkarılan işçiler, ters kelepçe muamelesine karşı Çatalca Kaymakamlığı önünde protesto düzenledi. Sendika yetkilileri, haksız muameleye karşı mücadele edeceklerini ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Polonez fabrikasında düşük ücretler, mobbing ve fazla mesailere itiraz eden işçiler sendikalaştıktan sonra işten çıkarıldı. 146 işçinin haftalardır sürdürdüğü eylemler nedeniyle fabrikanın giriş çıkışları kapatıldı ve polis işçilere müdahale ederek ters kelepçe uyguladı. Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre, dün gözaltına alınan 85 işçi, bugün Çatalca Kaymakamlığı önünde toplandı. İşçiler, ters kelepçeyi protesto etmek için kendilerine de ters kelepçe taktı.

TEKGIDA İş Sendikası örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, gözaltı olayının ardından yeni bir sürecin başladığını belirtti. Karlıkaya, işçilerin kaymakamlık önünde ters kelepçe takarak, anayasal haklarını koruduklarını ve yaşananları protesto ettiklerini söyledi. Karlıkaya, “Neden fabrika önünden sürüldüğümüzün ve anayasal haklarımızın ihlal edilmesinin muhatabını arıyoruz” dedi.

TEKGIDA İş Sendikası Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Sekreter Kemal Köse, fabrika önünden sürülmelerinin yasal olmadığını ve suç işlendiğini ifade etti. Köse, 50 işçi için 300 polis bulundurulduğunu belirterek, “Vatandaşın zulme uğradığı yerde güvenilir bir çatı bulunmuyor. Haksızlığa karşı susmamız bekleniyor. İşten çıkarılan ve gözaltında darp edilen işçiler için polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Köse, bir işçinin göğüs kafesinin çatladığını ve operasyon geçireceğini de ekledi.

Köse, Çalışma Bakanlığı’nın denetiminden sonra haklılıklarının tekrar ortaya çıktığını ancak buna rağmen haksız muamele gördüklerini belirtti. Köse, işçilerin fabrikanın önünü terk etmeyeceklerini ve mücadeleyi başarıya ulaştırana kadar sürdüreceklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *