"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,1094 %0.17
37,4000 %0.03
3.456.086 %-1.338
3.359,16 0,04
İşçi Haber İşçinin Gündemi Şerafettin Kılıç, Cumhur İttifakı'na çağrıda bulundu! Fahri (Geçici) Kuran Kursu Öğreticilerine 2018’de verilen kadro sözünün tutulmasını istedi

Şerafettin Kılıç, Cumhur İttifakı'na çağrıda bulundu! Fahri (Geçici) Kuran Kursu Öğreticilerine 2018’de verilen kadro sözünün tutulmasını istedi

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM’de yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı'na seslenerek 2018'de verilen kadro sözünün tutulması ve Fahri Kuran Kursu öğreticilerine hak ettikleri kadro ve özlük haklarının bir an önce verilmesi gerektiğini belirtti. Kılıç, öğreticilerin yıllardır süren mağduriyetinin sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Fahri (geçici) Kuran Kursu öğreticilerinin uzun yıllardır süren kadro mağduriyetine dikkat çekti. 2018’de Cumhur İttifakı tarafından verilen kadro sözünün tutulmadığını belirten Kılıç, Cumhur İttifakı’na ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrıda bulunarak, öğreticilere kadro ve özlük haklarının verilmesini istedi.

2018'de Verilen Kadro Sözünün Tutanmaması Tepkilere Yol Açtı

Şerafettin Kılıç, Fahri Kuran Kursu öğreticilerinin kadro taleplerinin uzun süredir dikkate alınmadığını ve 2018’de Cumhur İttifakı tarafından verilen kadro sözünün yerine getirilmediğini belirtti. Kılıç, öğreticilerin yıllarca KPSS ve DHBT gibi sınavlarla göreve başlamalarına rağmen özlük haklarından mahrum bırakıldıklarını vurgulayarak, öğreticilere verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Fahri Kuran Kursu Öğreticilerinin Çalışma Koşulları nasıl?

Fahri (geçici) Kuran Kursu öğreticilerinin yalnızca 8-9 gün üzerinden yatırılan SGK primlerinin, emeklilik haklarını engellediği ifade edildi. Kılıç, görevde olup olmamaya bakılmaksızın, tüm Fahri öğreticilere kadro verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, öğreticilerin, yeni kadrolu öğretmenlere stajyer eğitimi verecek kadar deneyimli olduklarına dikkat çekildi.

Kılıç, konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Cumhur İttifakı’na çeşitli sorular yöneltti. 2013 ve sonrasındaki yıllarda sadece imam alımı yapılırken, Kuran Kursu öğreticilerinin neden kadroya alınmadığını ve son yıllarda yapılan öğretici alımlarının neden sadece önlisans ve ortaöğretim kategorilerini kapsamadığını sordu. 2024 yılında yine sadece imam alımına devam edilmesini eleştiren Kılıç, Fahri Kuran Kursu öğreticilerinin ayrımcılığa tabi tutulmalarını adaletsiz bir durum olarak değerlendirdi.

Fahri Kuran Kursu Öğreticileri Platformu Başkanı Saliha Şentürk de bugüne kadar 4 kanun teklifi ve 23 soru önergesi vererek öğreticilerin haklarını aramaya devam etti. Şentürk, Kılıç’ın Meclis’te yaptığı konuşmanın ardından, Fahri öğreticilerin sesinin duyulmasına ve kadro haklarının verilmesine yönelik sürecin hızlanmasını beklediklerini belirtti.

Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, hükümete, Cumhur İttifakı’na ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrıda bulunarak, Fahri Kuran Kursu öğreticilerinin yıllardır süren mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Kılıç, "Artık adaletin sağlanması ve verilen sözlerin tutulması zamanı geldi" dedi. Öğreticilerin haklarının bir an önce teslim edilmesi için somut adımların atılması bekleniyor.

Fahri (Geçici) Kuran Kursu Öğreticileri: Diyanet'in sayın Ali Erbaş’ın EMEKTAR KADINLARDan FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE  KARŞI BİR DÜŞMANLIĞI MI VAR?

Fahri (Geçici) Kuran Kursu Öğreticileri Diyanet Başkan'ı Ali Erbaş'a serzenişlerini dile getirdi. Diyanet’in kadınlara saygı duymadığını dile getiren Kuran Kursu Öğreticileri, ‘’Sayın Ali Erbaş’ın kadınlara yönelik bir düşmanlığı mı var? Neden sürekli Fahri (Geçici) Kuran Kursu Öğreticilerinin emekleri yok ediliyor ve ikinci sınıf muamelesi görüyorlar?

Diyanet’e soruyoruz:

  • 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında sadece imam alımı yapılırken neden Kuran Kursu öğreticilerine kadro verilmemiştir?
  • 2018 sonrasında Kuran Kursu öğreticisi alımında önlisans ve ortaöğretim kategorisi neden tamamen kapatılmıştır?
  • 2024 yılında yine sadece imam alımı yapılarak, Kuran Kursu öğreticilerine neden kadro verilmemiştir?
  • 2015 yılında imamlar TBMM (Meclis) tarafından kadroya alınırken, Fahri (geçici) Kuran Kursu öğreticileri neden kapsam dışı bırakılmıştır?
  • 2022 yılında vekil imamlar ve sözleşmeli personel TBMM (Meclis) tarafından kadroya alınırken, Fahri (geçici) Kuran Kursu öğreticileri yine neden kapsam dışı bırakılmıştır?
  • Ey Diyanet ve Cumhur İttifakı, bu ayrımcılık neden?'' sözleriyle diyanette ayrımcılık yapıldığına dikkat çekti.