"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Ekonomi İslam Memiş: 2022’de kazandırmayacaklar!

İslam Memiş: 2022’de kazandırmayacaklar!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sosyal medyada paylaştığı ''2022’de kazandırmayacaklar'' açıklamasıyla dikkat çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı tahminlerle birçok insanın takibinde. Ancak Memiş, bu sefer yaptığı yatırım ve altın tavsiyesiyle değil de sosyal medyadan sorduğu bir soruyla dikkat çekti. 

''2022’de kazandırmayacaklar''

Sosyal medya uygulaması Twitter'da paylaşım yapan Memiş, takipçilerine şu sözlerle hitap etti: 

''Birikimlerinden şikayetçi olanların yüzde 90’nı ya kısa vadeli al-sat yapmayı planlamış ya da birikimini tek ensturmana bağlamış olanlar. Uzun vadeli düşünüp, 4 çeşitte sepet yapan durumdan şikayetçi değil. 3 aydır anlatıyorum; 2022’de KAZANDIRMAYACAKLAR ALACAKLAR. Bu kadar net. ''

''Manipülasyon piyasası''

Birikimlerini çeşitlendiren, mevcutu koruya bilen, fiyat değil miktar artırmaya odaklanan rahat olsun. 2022’nin yol haritası sürekli ters köşe yaparak elinizden almak olacak. Israrla oynayan maalesef kaybedecek. Hedef elinizden almak. Kaybettiğinizde beni anlayacaksınız. Manipülasyon ile uçuşa geçti dediklerini bir gecede çökertirler. Çöktü dediklerini bir gecede fırlatırlar. Burda mantık aramayın. Manipülasyon piyasası. Bugün kripto paralarda bunu gördünüz. Herkesin umudu bittiğinde uçururlar. Emtia’lar da aynısını yapacaklar. Uçuyor derken ?.  

Son 2 yıldır insanlar kendi arasında şunu konuşur oldu “Tam alacaktım param dövizdeydi, altındaydı, kritodaydı, borsadaydı… zararına çıkış yapıp nakite dönemedim, alamadım” Sürekli ters köşe yapacaklar bu artık inanın. Kim ters köşe olmadı? Aldığını alıp kenara koyan.

Son iki yıldır bu al-sat işinden dolayı aile içinde ciddi kavgalar çıktı. Birbirinden habersiz al-sat yapan, emanet para ile risk alan, kredi kullanarak işlem yapan, borç para ile kumar oynayan… Bu hırs, çok yuvalar yıktı, çok iflaslara neden oldu, çok bataklara meden oldu…

''Dünya iyi bir yere gitmiyor''

Bunları okuyanlar boş laf olarak görebilir. İşte onu düşündüğü gün şunu da unutmasın, bir gün o kuyuya kendide düşecek Büyük ihtimal o gün benimle yüz yüze gelme durumu olacak Bugüne kadar yüzlercesini gördüm. Dünün yiğidi, o gününün kuzusu. Dünün burun kıvıranı, o günün ağlayanı.

Dünya iyi bir yere gitmiyor. Dünyada insanları enflasyon ile fakirleştiren sistem, manipülasyon ile insanların elinden birikimlerini alacak. Savaş gören çocukların psikolojileri zaten ortada. Korku ve endişe ile büyüyecekler. Ya savaş görmeyenler? Teknoloji ile robotlaşıyorlar.

''Herkes evladına bir baksın''

Herkes evladına bir baksın. Yüzde kaçı kendi evini, arabasını alacak? Yüzde kaçı kendi işini kuracak? İş kuracak bir sistem mi olacak? Bizim bıraktıklarımız hangisine yetecek? Soru şu: Biz al-sat yaparak onlara ne bırakacağız? Borç mu, milyonlar mı?

Huzurlu uyuyabiliyorsan, işine odaklanabiliyorsan, panik atak olmamışsan, gözün sürekli ekranda değilse SEN. Tersi oluyorsa BEN. Haklıyım. Umarım bu yıl varlıklarını kaptıran insanlar topluluğunda azalma olur. İyi geceler…

İlginizi çekebilir

Yorumlar
H
Hakan 2 yıl önce
Başka söze gerek yok… 2023 e sağ salim çıkan kazanır diyorsunuz…
BEĞENME
0
CEVAPLA