"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail Başbakanı'ndan Ukrayna'daki vatandaşlarına çağrı

İsrail Başbakanı'ndan Ukrayna'daki vatandaşlarına çağrı

İsrail Başbakanı Bennett: "Dünya genelinden Yahudiler için İsrail'de daima bir yer var. " ifadeleriyle Ukrayna'daki İsrail vatandaşlarına çağrıda bulundu.

Rusya - Ukrayna geriliminde dün gece yeni bir gelişme yaşandı. Rusya, Ukrayna'ya saldırmaya başladı. 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail ordusunun subaylarının mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bennett, Ukrayna'daki krize ilişkin de konuştu.

Dünyanın daha istikrarsız bir hal aldığını ve bölgenin günden güne değiştiğini belirten Bennett, ordular arasındaki savaşın geçmişte kaldığı savının gerçek olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. Bennett, Ukrayna'daki İsrail vatandaşlarına karadan batıya ilerlemeleri ve "derhal ülkeyi terk etmeleri" çağrısı yaparak, İsrailli temsilcilerin kendilerini batıdaki sınır kapılarında beklediğini söyledi.

"Onları burada bir ev bekliyor"

Dünya genelindeki Yahudilere de seslenen Bennett, İsrail'in kapılarının açık olduğunu dile getirdi. "Onları burada bir ev bekliyor." dedi.

Bennett Ukrayna - Rusya gerilimine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Herkes gibi biz de Ukrayna'da barış ve sükunet için dua ediyor, diyaloğun bir çözüm getireceğini ümit ediyoruz. Bunlar zor ve trajik zamanlar, yüreğimiz hiçbir hataları olmamasına rağmen bu duruma itilen sivillerle beraber. İsrail, gerekli insani yardımı ulaştırmak için harekete geçecektir. Becerimiz var, deneyimliyiz ve Ukrayna vatandaşlarına elimizden gelen yardımı sağlayacağız."

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *