Ukrayna'dan Mısır'a seyir halindeki ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi, Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası sebebiyle karaya oturdu.

Geminin kurtarılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı KURTARMA-6, KURTARMA-8, KURTARMA-18 römorkörleri, KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye botları ile balık adamlar olay yerine yönlendirildi.

İstanbul Boğazı'nda karaya oturan gemi kurtarıldı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Boğaz'daki trafiğin geminin karaya oturması sebebiyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığı açıkladı. Kıyı emniyetine bağlı balık adamlarca yapılan su altı incelemesinin ardından acil müdahale gemisi Nene Hatun da bölgeye sevk edildi.

İstanbul'daki üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek eylemi İstanbul'daki üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek eylemi

İstanbul Boğazı'nda karaya oturan gemi kurtarıldı

Sahil güvenlik ve deniz polisinin de yer aldığı ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucu gemi, bulunduğu yerden kurtarıldı.

KURTARILAN GEMİ AHIRKAPI DEMİR BÖLGESİNE ÇEKİLECEK 

Kurtarma çalışmalarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada karaya oturan geminin kurtarıldığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkorlerce Ahırkapı demir bölgesine çekildiği belirtildi.

Editör: Yudum Özel