İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramına sayılı günler kala Taksim kararını açıkladı. İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını açıkladı. Gül, "Taksim'in dışındaki bir alanda kutlanacak. Kutlamaların yapılacağı alan bu hafta içi netleşecek." dedi.

Ümraniye'de kan donduran olay! İETT şoförüne silahlı saldırı Ümraniye'de kan donduran olay! İETT şoförüne silahlı saldırı

İstanbul Valiliği 1 Mayıs kutlamaları için kararını verdi: Taksim Meydanı bu yıl da kapalı

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Vali Gül yaptığı açıklamada, "Taksim bu tür etkinliklerin tümüne kapalı. Biz DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar başta olmak üzere hepsiyle konuştuk. Taksim'de olmayacağını hepsine izah ettik. Başka bir yerde talep ederlerse kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. Muhtemelen bu hafta içerisinde kesinleşir." sözleriyle Taksim'in kutlamalara kapalı olacağını ifade etti.

"TAKSİM DIŞINDA HERHANGİ BİR ALANDA KUTLANACAK"

İstanbul Valisi Gül, "Biliyorsunuz 2012 yılından beri öyle. Taksim'in dışında herhangi bir alanda kutlanacak. O alanın neresi olacağına karar verip bizden talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, üzerimize ne düşüyorsa yapacağız." dedi.

Kaynak:İHA

Editör: Zeynep Peksoy