"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2739 %0
37,0351 %0.01
2.303.670 %-0.146
3.024,39 -0,12
Ara
İşçi Haber İstanbul Esenler'de rögar patladı: Duvar yıkıldı

Esenler'de rögar patladı: Duvar yıkıldı

Esenler’de 4 katlı binanın girişinde bulunan rögarın içinde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Patlama, saat 05.30 civarında Esenler Davutpaşa Mahallesi Semerkand Caddesi'nde gerçekleşti. İddiaya göre, 4 katlı binanın önünde bulunan rögarın içinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlama meydana geldi. Bu patlama sonucunda oluşan basınç, binanın giriş katındaki dairenin duvarının yıkılmasına neden oldu. Patlama sesiyle uyanan mahalle sakinleri hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa süreli panik yaşayan mahalleli, dairede kimsenin olmaması nedeniyle rahat bir nefes aldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri rögar kapağını kaldırarak dairede ve çevrede incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucunda İGDAŞ ekipleri çağrıldı ve olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri doğal gazı kesip rögarda ölçüm yaptı. Elektrik teknisyenleri ise güvenlik amacıyla elektriği kesti. Patlama sonucu, binanın giriş katındaki dairenin duvarı yıkıldı ve içeride kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Ölü ve yaralının olmadığı patlamada dairede hasar meydana geldi. 

Patlama sesine uyanan Engin Esinç, "Saat tam 05.10'du, aracın ön tarafında dumanlar yükseliyordu. Hemen panikle herkes kendini dışarı attı. Basınçla binanın camları kırıldı. Patlamanın rögarın içinde olduğunu tahmin ediyoruz, duvar çöktü. Elektrik ya da doğal gaz patlaması olabilir diye düşünüyoruz. Herhangi bir ölü ya da yaralı yok. Zaten bugün alt kata kiracı gelmişti, üst katta da kimse yoktu" şeklinde konuştu.

Ekiplerin patlamanın nedenini araştırma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *