"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2454 %-0.1
37,0755 %0.23
2.299.656 %0.8
3.012,09 0,64
Ara
İşçi Haber İstanbul İBB’den Adalar’a yeni ulaşım düzenlemesi: Elektrikli araçların süresi uzatıldı

İBB’den Adalar’a yeni ulaşım düzenlemesi: Elektrikli araçların süresi uzatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) UKOME, temmuz ayı toplantısında Adalar ilçesine yönelik önemli kararlar aldı.

Son dönemde “azmanbüs” tartışmalarıyla dikkat çeken Adalar için alınan kararlar arasında, Adalar’da hizmet verecek resmi araçlar tedarik edilene kadar 60 tescilsiz elektrikli araçla taşımacılığın devam etmesi için sürenin 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatılması da yer aldı.

Toplantıda ayrıca “Adalar ilçesi ulaşım ve lojistik yönergesi” üzerinde değişiklikler yapıldı. Buna göre, adalar içindeki yük taşımacılığı için kullanılan araç sınıfında değişiklik yapıldı. Daha önce L2 sınıfı üç tekerlekli motorlu bisikletlerin (moped) kullanılması öngörülürken, bu düzenleme L7 sınıfı dört tekerlekli ağır motosikletlerle değiştirildi.

Bireysel elektrikli araç kullanımıyla ilgili de yeni düzenlemeler getirildi. Artık Adalar'da bireysel elektrikli araç kullanabilmek için ikamet şartının yanı sıra 66 yaş ve üzeri olmak veya uygun sürücü belgesine sahip olmak gerekecek. Ayrıca, engelli bireyler için de özel düzenlemeler getirildi. Yüzde 90 ve üzeri engelli, ÇÖZGER (Özel Gereksinim Raporu) sahipleri ve yüzde 40 ve üstü hareket kısıtlaması olan engellilere, uygun sürücü belgesine sahip olmaları durumunda, bir refakatçi (yüzde 40 ve üzeri engelliler için) veya iki refakatçi (ÇÖZGER raporu olanlar için) araç kullanma hakkı tanındı.

Adalar’da faytonların kaldırılmasından sonra kullanılan Adamini ve vatandaşlar tarafından protesto edilen adabüslerin durumu da toplantıda ele alındı. Alınan karar doğrultusunda, bu 60 adet elektrikli aracın tescil süresi bir yıl uzatıldı ve 31 Temmuz 2025 tarihine kadar geçerli olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *