"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2406 %0.05
36,9972 %-0.07
2.309.989 %-0.112
3.020,62 0,95
Ara
İşçi Haber İstanbul İmamoğlu duyurdu: İstanbul’da ücretsiz HPV aşısı başlıyor

İmamoğlu duyurdu: İstanbul’da ücretsiz HPV aşısı başlıyor

Ekrem İmamoğlu'nun duyurusuna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Mayıs Perşembe günü itibarıyla ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlıyor.

Son yıllarda HPV (İnsan Papilloma Virüsü) kaynaklı kanser vakalarının artma eğiliminde olduğu bir dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir müjde verildi. Uzmanlar, bu virüse karşı en etkili silahın aşı olduğunu sürekli vurgularken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ücretsiz aşı uygulamasının başlayacağını duyurdu.

Ücretsiz HPV aşısı 16 Mayıs itibarıyla İstanbul’da ikamet eden 9-26 yaş arasındaki sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylere yönelik olarak başlatılacak.

Aşılar, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Şehzadebaşı Tıp Merkezi, Darülaceze Tıp merkezi ve Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezlerinde yaptırabilecek.

Etkili koruyuculuğun sağlanabilmesi için aşılama 9-15 yaş aralığındaki bireyler için iki doz, 15 yaş üzeri bireyler için üç doz uygulanacak. Aşılama yapıldığında yaş durumuna göre belli bir periyotta diğer dozların yapılması zorunlu kılınacak.

16 Mayıs tarihinde başlayacak olan aşı uygulamasından faydalanmak isteyen 9-26 yaş aralığındaki bireyler ve ebeveynleri https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/ adresi üzerinden başvuru yapabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *