"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İstanbul İmamoğlu'nun seçim vaatleri karşılıksız mı kaldı? Vatandaşların isyanı büyüyor

İmamoğlu'nun seçim vaatleri karşılıksız mı kaldı? Vatandaşların isyanı büyüyor

Seçim kampanyası sırasında emekliler ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara çeşitli yardım vaatlerinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, göreve geldikten sonra bu vaatleri yerine getirmediği iddia ediliyor. Bu durum, sosyal medyada ve şikâyet platformlarında geniş bir yankı uyandırdı.

Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerini içeren bir videoda, İmamoğlu'nun emeklilere yönelik çeşitli destekler sağlayacağını belirttiği ifadeler dikkat çekiyor. Videoda öne çıkan vaatler arasında, emeklilere 10 bin lira pazar desteği, günlük bir ekmek yardımı, binaları dönüşen emeklilere 9 bin lira kira desteği ve sosyal yardımların bütçede 6 kat artırılması gibi taahhütler bulunuyor. İmamoğlu'nun seçim vaatlarinin yer aldığı videodaki sözleri şu şekilde:

"Emekliye 10 bin lira pazar desteği vereceğiz. Her gün halk ekmekten 1 ekmek desteğini vereceğiz. Eğer binaları dönüşüyor ve emekliyse  9 bin lira kira desteği vereceğiz. Dönüştüreceği evin yüzde 65'i maliyetini de biz karşılayacağız. Sosyal yardımları bütçede tam 6 kat artırıyoruz. Siyaset yapmıyoruz, halkımızı hizmet ediyoruz hizmet!"

Ek olarak, İmamoğlu ve İSKİ'ye yönelik tepkiler de artmaya devam ediyor. Milyonlarca su abonesi, yüksek gelen su faturalarını yetkililere bildiriyor.

İSKİ'nin fatura okuma süresinin 40 günü aşması sonucu, su faturaları yüksek gelen vatandaşların itirazları henüz sonuçlanmadı. Elektrik ve doğalgaz faturalarının da artmasıyla birlikte, İBB'ye sosyal medyada vatandaşlardan büyük tepkiler geliyor. Bu gecikmeler, su kullanımının yanlış kademe fiyatlarına göre hesaplanmasına neden olarak vatandaşlara ek maliyetler getirdi. 

ÖDEMELERDE DE GECİKME VAR

Son dönemde, Özel Halk Otobüsü esnafı, Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve CRR Senfoni Orkestrası müzisyenlerinin ödemelerinde yaşanan aksaklıklar da dikkat çekiyor. İmamoğlu’nun seçim sonrası dönemde başlattığı zam artışları, kamuoyunda endişe yaratıyor. Bu durum, İBB’nin mali durumuyla ilgili belirsizlikleri artırmış durumda.

İŞÇİ HABER MAAŞ KRİZİNİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İstanbul Enerji A.Ş.'de yaşanan maaş krizini İşçi Haber’in gündeme getirmesi üzerine, İBB yönetimi işçilerin mağduriyetine son vererek maaşları yatırdı. İşçilerin maaşlarını alamadıkları ve haklarını aramak için çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalıştıkları bildirildi. Daha önce 14 Mart 2024'te “insanca yaşayacak ücret” talebiyle eylem düzenleyen enerji işçileri, İBB yönetiminin kendilerini oyaladığını ifade etmişti. İşçi Haber'in haberiyle maaş krizinin sosyal medyada geniş yankı uyandırması üzerine İBB yönetimi çözüm buldu. 

ŞİKAYETLER HER GÜN ARTIYOR

Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri ve bu vaatlerin yerine getirilip getirilmediği konusunda yaşanan gelişmeler, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Ünlü şikâyet platformu "Şikâyet Var"da, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım" başlığı altında yapılan şikâyetlerin sayısı dikkat çekici bir şekilde arttı. Şu ana kadar bu başlık altında toplam 15 bin 369 şikâyet iletildi. Bu şikâyetlerin büyük kısmının, İmamoğlu'nun vaatlerini yerine getirmediği ve fahiş zamlarla ilgili olduğu bildiriliyor.

Şikâyetler, yardım kartlarına yüklenmeyen limitler, su faturalarındaki fahiş fiyatlar, emeklilere yönelik 10 bin TL'lik pazar desteği gibi taleplerin yanı sıra Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) kapsamında yapılan ayni ve nakdi destek başvurularının karşılıksız kalması gibi konuları kapsıyor. Ayrıca, memleketine geri dönüş için talep edilen göç desteği taleplerinin de yerine getirilmediği belirtiliyor.

Platformda son zamanlarda yer alan şikeyetlerden bazıları şu şekilde:

Fatma gülay U*** : Merhaba, 30652736 Abone sayılı su sayaç faturam, sürekli yüksek gelmektedir. Evimde bahçe musluğu ve ev içi 2 adet musluk vardır. Bunlar dışında banyo dahil, su sarfiyatı yoktur. Son bugün, ya 5 eylülde okunan faturam da 677 TL. Dir. Evimde olmadığımdan bahisle defalarca da kıyas fatura kesilmiştir. Emekli ve rahatsız bir kişiyim. Evde bulunmadığım zamanlar çok azdır. Şikayet ve fatura itirazlarımın gereğini, mümkünse eve bir eksper gönderilerek, sayaç ve muslukların kontrol edilerek, Şikayet ve itirazımın değerlendirilmesini dilerim.

Güler: 11 ay önce Sofra destek kartı için başvuru yaptım henüz sonuç alamadım Niye bu kadar uzun sürüyor? Arıyorum planlama havuzunda diyorlar bu havuzdan bir türlü çıkamadık.! Daha ne kadar beklememiz gerekiyor? Bir an önce çözüm bulunmasını istiyorum...!

Ramazan: Mayıs ayında 12, Haziran ayında 11, Temmuz ayında 12 metreküp olan su tüketimim Ağustos ayında 22 metreküp olarak faturama yansıtılmıştır. Son 4 ay içinde teminat bedeli dahil edilince ortalama 500 TL gelen su faturam bu ay teminat bedeli bile olmadan 846 TL gelmiştir. İki kişi yaşadığımız evde ortalama 12 metreküpten bir anda 22 metreküpe çıkan faturamın incelenmesini talep ediyorum.

Büşra: İBB, 1 yıla yakın oldu. Başvurum var fakat hala sonuçlanmadı. Lütfen yardımcı olun, çok ihtiyacım var. Süt yardımı, kart yardımı her aradığımda planlama havuzunda diyorlar. Çözüm bulun lütfen, geçinemiyoruz. Yardımın hemen sonuçlanmasını istiyorum. Yardımcı olun lütfen.

Ufuk: İBB sedep yardımından yararlanıyoruz eşim üzerinden aylar önce başvuru yapmıştık, olumsuz ama askıda yazıyor. Şu an bir aydan fazladır işsizim, çok ihtiyacımız var ama başvurumuz varmış diye yeni başvuru alınmıyor. Çok mağdur durumdayız çözüm bekliyoruz.

Berrin: İBB Ocak 2022'de sosyal yardım onaylandı, uygunsunuz denilmesine rağmen tek başına bir kadınım, iki öğrenci okutmaya çalışıyorum. Çocuklarım hasta, ben aynı şekilde hastayım. Raporları da yolladım, elinizde var ama bir türlü kurul karar veremedi. Bana gıda kartı ve halk ekmeği ya da çocuklarım için burs vermeyi çok zor herhalde. 2 senedir benden sonra başvuranlar kart yardımı da nakit para da alıyor. Lütfen denetleyecek insanlar olsun. İBB neye göre belirleniyor, benden daha kötüsü olamaz. Çalışamıyorum, iki çocuk, baba yok.

Ahmet: Seçim zamanı sofra geçim desteği için 2 defa yardım ödemesi yapıldı ve bir daha ödeme yapılmadı. 2 çocuk okutuyoruz, ev kira, ankilozan spondilit hastasıyım, çok ağrılarım oluyor, okul malzemelerini alamadık. Acil yardım bekliyoruz. CHP'nin oy almak için bizleri suistimal ettiğini düşünüyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *