"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2725 %0
37,0767 %0.11
2.303.660 %-0.323
3.017,66 -0,34
Ara
İşçi Haber İstanbul İstanbul'da el bombası operasyonu: 9 şüpheliden 8'i tutuklandı

İstanbul'da el bombası operasyonu: 9 şüpheliden 8'i tutuklandı

İstanbul Beykoz'da otoyol kenarında patlamamış halde bulunan iki el bombasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i tutuklanırken, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından sorgulanan 8 şüpheli, “tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirmesi” ve "6136 sayılı Kanun'un 12/1-4 maddesine muhalefet" suçlamalarıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılarak tutuklandı. Diğer bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 12 Eylül'de Beykoz’da TEM Otoyolu Kavacık bağlantısında yol kenarında iki patlamamış el bombası bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele ekipleri, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Şişli ve Şile’de düzenledikleri operasyonlarla 9 şüpheliyi yakaladı. Operasyon sırasında adreslerde yapılan aramalarda iki uzun namlulu silah, üç şarjör, 72 mermi, iki çelik yelek, dört kar maskesi ve çalıntı bir araç ele geçirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *