"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2739 %0
37,0351 %0.01
2.303.670 %-0.146
3.024,39 -0,12
Ara
İşçi Haber İstanbul İstanbul’da sahte para operasyonu: 1,5 milyon dolar ele geçirildi

İstanbul’da sahte para operasyonu: 1,5 milyon dolar ele geçirildi

İstanbul mali polisi, Irak'ta üretilen sahte dolarları Türkiye'ye sokarak burada piyasaya sürmeye çalışan şüpheliyi suçüstü yakaladı.

İstanbul mali polisi, Irak'ta üretilen sahte dolarları Türkiye'ye getirip burada piyasaya sürmeye çalışan bir şüpheliyi suçüstü yakaladı. Operasyonunu devamında 2 kişi daha yakalanırken, adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si mahkemece tutuklandı. Operasyon kapsamında 1,5 milyon sahte dolar ele geçirildi.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda tespit edilen şüphelilerin sahte dolarları piyasaya sürmek üzere Fatih'te buluşma ayarladıkları belirlendi. Fiziki takip devam ederken, polis 1 kişiyi suçüstü yakaladı. Şüphelilerin üst aramasında 1,5 milyon dolar sahte para ve 1 dijital materyal ele geçirildi.

Ekipler, şüphelinin üzerindeki telefonda yapılan incelemede başka adreslerde de sahte para olabileceği tespit etti ve söz konusu adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 2 kişi daha yakalanırken, yapılan aramalarda sahte 28 bin 900 dolar ile suç geliri olarak değerlendirilen 5 bin 500 dolar ele geçirildi. Ayrıca, başka kişilere ait kimlik bulunduran 2 kişi de gözaltına alındı ve şüphelilerin üzerinde sahte kimlikler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *