"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2454 %-0.1
37,0755 %0.23
2.299.656 %0.8
3.012,09 0,64
Ara
İşçi Haber İstanbul Kartal'da 4 katlı binanın çatısı çöktü: Facia kıl payı atlatıldı

Kartal'da 4 katlı binanın çatısı çöktü: Facia kıl payı atlatıldı

İstanbul'un Kartal ilçesinde 4 katlı bir binanın çatısı çöktü. Beton parçalarının balkona düşmesi, çatının çöktüğü sırada balkonda kimsenin bulunmaması nedeniyle büyük bir faciayı önledi.

Olay, saat 14.00 civarında Kartal Orhantepe Mahallesi Banu Sokak'ta gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, 16 daireli 4 katlı binanın çatı kısmının bir kısmı 4. katın balkonunun üzerine çöktü. Olay yerine itfaiye, polis ve Kartal Belediyesi zabıta ekipleri ile arama kurtarma ekipleri gönderildi. Şans eseri yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, zabıta ekipleri çevre sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Kartal Belediyesi ekipleri, binayı güvenlik amacıyla boşaltırken, binanın yıkılmasına karar verildi.

Mahalle sakini Kaan Duru, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu bina eski. Buranın yöneticisi de bina yıkılacağı için yazlığında oturuyor. Biz birkaç sefer söyledik, uyardık. 'Belediyeye haber verin' dedik ama kimse dinlemedi. En sonunda da bu olay yaşandı. Gerisi de gelecektir diye düşünüyorum. Yaralı ya da ölü var mı bilmiyorum. Yeni geldim ben, inşallah yoktur. Ben 10 yıldır burada çalışıyorum. 10 yıldır bu bina böyle ama bina yaşı kaç onu bilmiyorum. Sahil kesiminin yüzde 80’i bu şekilde. Sadece bu bina değil, askeriyenin arka tarafında da bu şekilde binalar vardı. Yarıklara kol giriyordu. Oralar yıkıldı, yapılıyor şimdi. Darısı buna inşallah."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *