"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İstanbul Kentsel dönüşümde talihsiz olay: Çürük binayla birlikte sağlam olanı da yıktılar

Kentsel dönüşümde talihsiz olay: Çürük binayla birlikte sağlam olanı da yıktılar

İstanbul Üsküdar'da, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 4 katlı bir binanın çalışmaları sırasında, yanındaki bina hasar aldı.

İş makinesinin kolonlara zarar vermesi ve bazı duvarları yanlışlıkla yıkması sonucu, bu bina mühürlendi. Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan yıkım çalışmaları sırasında, iş makinesi yanındaki sağlam binanın kolonlarına zarar verdi ve yatak odalarının duvarlarını yıktı.

DHA'da yer alan habere göre, bayram öncesi yaşanan yıkım şoku ile bina sakinleri tahliye edildi ve bina mühürlendi.

Olay, dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Sokaktaki 4 katlı bir bina, kentsel dönüşüm kapsamında iş makinesi ile yıkılmaya başlandı. Yıkım sırasında, bitişiğindeki diğer 4 katlı binanın kolonu hasar gördü ve binanın 3. ve 4. katlarında bulunan yatak odalarının duvarları yıkıldı. Duvarın yıkılması üzerine, bina sakinleri korku içinde sokağa kaçtı. İhbar üzerine Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri olay yerine geldi. Yapılan incelemelerde, binanın bir kolonunun kesildiği ve duvarlarının yıkıldığı tespit edildi. Bunun üzerine bina ve girişindeki bir işletme mühürlendi.

Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yıkımı yapılan bina ve çevresinde güvenlik önlemlerinin alınmadığı da görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *