"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2769 %-0.02
37,1041 %0.27
2.313.176 %0.417
3.004,15 0,38
Ara
İşçi Haber İstanbul Mahalleli isyan etti: Evlerimiz zorla yıkılıyor, İBB seyirci kalıyor!

Mahalleli isyan etti: Evlerimiz zorla yıkılıyor, İBB seyirci kalıyor!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde, dinamitlerle yapılan patlamalar ve kepçelerle yürütülen çalışmalar sonucunda büyüyen maden sahası, Cebeci Mahallesi'nde büyük endişelere neden oluyor.

Mahalle sakinleri, evlerinin hemen altında yapılan kazıların ve tehditlerin sonucunda yerlerinden edildiklerini iddia ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ise bu sürece sessiz kaldığını savunuyorlar. 

Maden sahasının genişlemesi için şirketin önerdiği parayı reddedenlerin evlerinin tehdit altında olduğunu öne süren mahalle sakinleri, birçok ev sahibinin can güvenliği endişesiyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Astım ve nefes darlığı gibi sağlık sorunları yaşayan birçok aile, toz bulutlarının artmasıyla bu sorunların daha da arttığını dile getirdi. Mahalle sakinleri, dinamitle yapılan patlamaların etkisiyle evlerinin sarsıldığını ve çocuklarının büyük korku yaşadığını ifade etti.

Diken üstündeler: İstanbulda uçurumun kenarında yaşam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin olaya müdahale etmediğini ve hatta bazı ev sahiplerini evlerini zorla satmaya çalıştığını iddia eden mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunların çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Havadan çekilen görüntülerde, dinamit patlatma anlarının evlerin hemen yakınında gerçekleştiği net bir şekilde görülüyor. 

MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Toz nedeniyle ailesinden bir çok kişinin astım olduğunu iddia eden Kadir Aydın, “25 yıldır burada yaşıyorum. Bu zamana kadar hep toz içerisinde yaşadık. Ailemizden 4-5 kişi astım hastası. Sadece bizim ailede değil çevrede yaşayan birçok ailede astım hastalığı var. Biz sürekli nefes darlığı gibi sorunlar yaşıyoruz. Yine bu toza alıştık yaşıyoruz ama bu yıl kapımıza kadar geldiler. Uçurumları aşarak evimize gelmeye çalışıyoruz. Zorla çıkartacağız diyorlar, şuanda gelip bizimle konuşmuyorlar. Tehdit ile çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

Diken üstündeler: İstanbulda uçurumun kenarında yaşam

Yunus Aydın 50 yıldır Cebeci Mahallesi'ndeki evinde yaşadığını ifade ederek, “Bizi tehdit ediyorlar, bu yıla kadar böyle bir durum göremedik. Bu durumdan çok huzursuzuz, sürekli kaldıracağız diyorlar. Bizim kolumuzdan tutuyorlar, evimizi yıkıyorlar. Bizi vatandaşlıktan reddetsinler. Biz de çıkalım gidelim o zaman. Biz vatandaş değiliz herhalde, Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Rant peşindeler burada, bizim canımız umursamıyorlar” diye konuştu.

Davut Aydın ise, “Dışarıdan birileri gelip İBB Başkanı ile buraları zoraki satın alıyorlar. 'Sana belirli bir para veriyoruz buradan çıkın gidin. Burası taş ocaklarına ait diyorlar', biz de direniyoruz. Alt kısımda bulunan evleri zorla aldılar. Evlerin diplerine kadar kazdılar, evi yıkılma tehlikesine düşen mecbur satmak zorunda kaldı. Ben ve ailem tehlike altında. Çocuklarım uçurumdan aşağı düşecek diye korkuyorum. Her gün toz toprak yutuyoruz. Bizi mağdur etmeyin diyoruz, bize bir daire verin gidelim dairemizde oturalım. Biz para bul istemiyoruz. Paraları kendilerine kalsın. Çocuklarımız tehlikede. Bir yandan, bakkala gidemiyoruz. Artık yürüyerek evimize inip çıkamıyoruz tehlikenin içerisindeyiz. Burada 12 hane kaldı. Benim evimin dibine kadar kazacaklar, evim uçuruma düşecek” dedi.

Diken üstündeler: İstanbulda uçurumun kenarında yaşam

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *