M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün saat 06.00 itibarıyla başlayan aksaklık devam ediyor.

Metro İstanbul'un dün "teknik arıza" olarak açıkladığı ve gece saatlerinde "zorunlu bakım çalışması" şeklinde nitelendirdiği problem nedeniyle seferler Atunizade istasyonunda aktarmalı olarak sürdürülüyor.

Bugün de sürmesi beklenen çalışmalar nedeniyle Üsküdar-Altunizade istasyonları arasındaki seferler, 20-25 dakika aralıklarla gerçekleştiriliyor.

Sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelaların bugün kapatıldığı gözlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi tatil olmasına rağmen yaşanan aksaklık nedeniyle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yolcu yoğunluğu oluşuyor.

Seferlerin gecikmeli olarak yapılması nedeniyle güvenlik görevlileri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

Öte yandan, Altunizade-Üsküdar istasyonları arasında her iki yönde İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenleniyor.

Kabaktepe, metro arızası için İmamoğlu'na seslendi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda metro arızasına işaret etti.

Paylaşımında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen Kabaktepe, "Sayın İmamoğlu, Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen arıza, hala giderilmedi. İstanbullular soruyor; Bu arıza devam ediyor. Giderilmesi için daha kaç kişinin mağdur olması gerekiyor? Neden bu şehrin sorunları gündeminize giremiyor?" ifadesini kullandı.

Ankara’da kaza geçirmişti: Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti Ankara’da kaza geçirmişti: Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti

Kafa kafaya çarpışmış

Hizmet vermeyen Üsküdar - Samandıra Metro Hattı’nda metro trenlerinin kafa kafaya çarpıştığı ortaya çıktı.

Metro İstanbul'dan Açıklama

M5 Üsküdar-Samandıra metro hattının Fıstıkağacı İstasyonu civarında 21 Nisan'ı 22 Nisan'a bağlayan gece arıza yaşandığı düşünülmüş ve sorunun ne sebepten kaynaklandığı merak konusu olmuştu. Metro İstanbul'un yaptığı açıklamada, Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz 2 trenin kaza yaptığı duyuruldu. Metro İstanbul, 2 trenin birbirine teması sonucu zarar gören kuplajların tamir çalışmasının sürdüğünü belirtti. Açıklamada zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanacağı, hattın 25 Nisan Perşembe sabahı normale döneceği belirtildi. Hattaki seferler, Üsküdar ile Altunizade istasyonları arasında yapılabiliyor.

Resim

Editör: Zeynep Peksoy