İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış, bazı bölgelerde şiddetlenerek su baskınlarına neden oldu.

Meteorolojinin Marmara Bölgesi için yaptığı gök gürültülü sağanak yağış uyarılarının ardından sabah saatlerinden itibaren kentin bazı bölgelerinde aralıklı olarak yağış başladı.

Avrupa Yakası'nın Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Güngören, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde hafif şekilde görülen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar korunmak için otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

Bazı bölgelerde aralıklarla süren yağış, öğleden sonra özellikle kentin Silivri, Büyükçekmece, Çatalca gibi batı kesimlerinde yerini sağanağa bıraktı.

CADDELER SUYLA KAPLANDI

Büyükçekmece'de etkisini artıran sağanak nedeniyle caddeler suyla kaplandı. Sürücüler, Muratçeşme Kavşağı'nda oluşan su birikintisi nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

Büyükçekmece'de kot farkından dolayı yolun aşağısında kalan bir işyerinin önünde su birikintisi oluştu. İşyerini su basmaması için yurttaşlar kovayla tahliye çalışması yaptı.

Kuvvetli yağış Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi'de de ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Bazı bölgelerde su baskınları yaşandığı, mahsur kalma riskine karşı itfaiye ekiplerinin bölgede sevk edildiği belirtildi.

OTOMOBİLLER SUYA GÖMÜLDÜ

Bazı bölgelerde su seviyesinin araçların yarısına kadar yükseldiği gözlendi. Başakşehir'de bazı sürücüler suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı otomobiller de tamamen suya gömüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Vergi müfettişlerinden kesintisiz denetim! Vergi müfettişlerinden kesintisiz denetim!

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle İstanbul Valisi Davut Gül, uyarıda bulundu. 

Gül sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" ifadelerini kullandı.