Kurultay öncesi parti içi yarış sürüyor. Bu kapsamda, genel başkan Meral Akşener’i destekleyen ekip ile genel başkanın değişmesi gerektiğini savunan ekip arasında tartışmalar yaşanmaya başladı.

AKŞENER'İ İKNA TURLARINA BAŞLANDI

Partinin TBMM Grup Başkanı Koray Aydın ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, önceki gün Akşener’e, “Seçimli olağanüstü kurultay kararının arkasında dur” çağrısında bulundu. Cumhuriyet’te yer verilen habere göre, partide “Akşener’in görevine devam etmesi” gerektiğini savunan ekip "Akşener’i ikna turlarına başladı.”

Parti içerisinde, Akşener’in partinin başında kalmasını isteyenler arasında Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ve Muğla Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Metin Ergunun yer aldığı öğrenildi.

"DEMOKRATİK BİR KURULTAYDAN SÖZ EDİLEMEZ"

İYİ Parti içerisinde “değişimi” savunan ekipte ise “seçimli olağanüstü kurultayın gerçekleşmemesi durumunda parti teşkilatlarının üyelerinin değişebileceği” korkusu bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye 50 bin tona yakın insani yardım gönderdik Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye 50 bin tona yakın insani yardım gönderdik

Parti içerisinde, olağanüstü kurultayın iptal edilmesi halinde teşkilatlardaki üye yapısının Akşener’i destekleyen isimlerden oluşabileceğine dikkat çekilerek, “Olağanüstü kurultay gerçekleşmezse, teşkilatlar Akşener’i destekleyen isimlerden oluşur ise demokratik bir kurultaydan söz edilemez” fikirleri yankılanıyor.

Editör: Öznur Kaya